Hyra hus i Calvi

Om du planerar din nästa semester på Korsika, kan vi tipsa om att hyra hus i Calvi med omnejd. En semesterpärla som ligger på Korsikas kust som inger en mysig och charmig småstadskänsla. Här sägs det att ingen mindre än Christopher Columbus föddes och staden har en spännande historia berätta. 

Från Calvi har du ett perfekt utgångsläge för att upptäcka vad ön Korsika har att erbjuda. Upplev fantastik natur, härliga stränder och pittoreska gamla städer. Här finns det gott om sevärdheter och aktiviteter!

Du kan även enkelt välja bland flera boenden i Calvi med omnejd genom oss på NOVASOL. Vi har ett varierande utbud när det kommer till pris, standard och storlek. Till exempel går det att hyra hus nära Calvi med hund. Ett tips använda vår filteringsfunktion på vår hemsida för att anpassa vårt utbud efter just dina önskemål. 

Passa på att boka ditt boende i Calvi med omnejd innan någon annan gör det!

Calvi på Korsika

Populära semesterhus i Calvi

Loading...

Semesterhus med flexibel ankomst i Calvi

Loading...

Kombinera stadsemester med sol och bad

Genom att hyra lägenhet eller hus nära Calvi har du alla förutsättningar för härlig semester. Calvi ligger på Korsikas norra västkust och är även en kommun. 

Staden består av en labyrint av branta, stenlagda gator och erbjuder lyxiga butiker, utekaféer och restauranger. Ett tips är att ta en promenad ner till hamnen och stadens fina sandstrand. Sandstranden är barnvänlig och möts av kristallklart turkost vatten som är långgrunt.  

Från stranden kan du skymta det stora citadellet som ligger på en udde och är en av Calvis kännetecken. Citadellet grundades på 1400-talet och härifrån kan du njuta av en underbar utsikt över Medelhavet. Andra sevärdheter i Calvi är den rosa barockkyrkan Elise Sainte Marie Majeure, Militärmuseet, eller det korsikanska etnografiska museet

I Calvi finns det även goda möjligheter till shopping i alla prisklasser. Vandra längs med kullerstensgatorna och kika bland butikerna och stånden.

Hyra hus i Calvi med pool

Tips på de bästa stränderna nära ditt boende

I närheten av ditt semesterhus ligger en del stränder där du kan njuta av solen och havet. Nedan har vi samlat de bästa stränderna nära dig. 

  • l'Alga - En populär strand som nära mot Pointe de Reballata. Njut av havet och stranden relativt lugn och bjuder härlig och mjuk sand. 

  • Stranden av Calvi - En 6 km lång fin sandstrand når du enkelt till fots från Calvis centrum. Den är väldigt bra anpassad till familjer pga. sitt långgrunda vatten. Dessutom finns det olika picknickställen, barer och möjlighet till vindsurfing, vattenskidor, jetski och paragliding.  

  • Arinella och Algaio - Områdets kanske bästa stränder som består av dels sandstrand men även av klippor. Njut av en fantastisk utsikt över viken och staden Calvi.

Vid havet i Calvi

Upptäcka härliga Korsika

Från ditt semesterhus i Calvi med omnejd har du en perfekt utgångspunkt för att upptäcka Korsika. Ett tips är att göra en dagsutflykt i nationalparken Scandola, oavsett om du dyker eller inte.

Klippformationerna med grottor och små vikar är verkligen sevärda. Om du har tur så kan du även få syn på både delfiner och sälar.

Det genuina Korsika hittar du i småbyarna bland bergen och även dit är det inte särskilt långt från ditt boende i Calvi. Här verkar tiden stå still och allt går i ett behagligt tempo. Besök exempelvis Corbara, Pigna, Aregno, Montemaggiore, Calenzana och framför allt San Antonino, som räknas som en av Korsikas finaste byarna. 

Ett måste om du uppskattar natur och friluftsliv är att ta sig till Bonifatoskogen. Banifatoskogen och floden Figarella ligger endast ungefär 18 km från Calvi. Här finns det bland annat naturliga bassänger för svalkande dopp och dykning.

Havsutsikt från ett boende i Calvi, Korsika

Boka boende enkelt online

Du kan enkelt hyra hus på Korsika eller i Calvi genom att boka på NOVASOLs hemsida. Du kan också välja att boka boende genom att kontakta vår kundtjänst via mail eller telefon. Vi hjälper dig gärna till så att din nästa semester blir den bästa möjliga!