search

Stugor i Stockholm med omnejd

Upptäck huvudstaden genom att hyra stuga i närheten av Stockholm

Välkommen till oss på NOVASOL för att hyra stuga i Stockholm med omnejd. Stockholm är byggd på 14 öar och stadskärnan är omgiven av vatten och grönska. Vattnet är rent och man kan till och med fiska mitt i stan – fisket är fritt i Stockholms Ström sedan 1436! Att slå sig ner längs kajen en tidig morgon innan staden vaknat till liv och vänta på storfångsten är en annorlunda storstadsupplevelse.

I sjön Mälaren och i Stockholm skärgård fiskar man fritt med handredskap, men i de flesta insjöar krävs fiskekort. Vi har gott om stugor och semesterhus omkring Stockholm.

 

Hyra stuga Stockholm

 

Gott om aktiviteter

Den välbevarade Gamla Stan är Stockholms äldsta del. I de gamla gränderna och källarvalven känns medeltiden nära. I Gamla Stan ligger också Stockholms slott med Skattkammaren. Endast en smal sträng vatten skiljer Gamla Stan från det betydligt större Södermalm med sina välkända höjder och gamla trähus. Varför inte gå en gallerirunda och titta på vad Stockholms många gallerier har att erbjuda? De flesta ligger på Södermalm, Östermalm och i Gamla Stan.

Tivolit Gröna Lund, djur- och kulturparken Skansen och ett flertal museer ligger på Djurgården. Kanske tar ni färjan dit? En kort färjetur tar er till Djurgården från Slussen eller Nybroplan. Annars kan man åka buss, spårvagn eller gå – Djurgården ligger centralt i Stockholm.

Shopping är ett annat nöje i Stockholm. I Gamla Stan finns små butiker med huvudsakligen svenskt hantverk och souvenirer. Är man ute efter det trendiga rekommenderas Södermalm, medan Östermalm, särskilt Biblioteksgatan, har det mest exklusiva. Givetvis finns även ett flertal stora varuhus och gallerior, belägna i närheten av det omisskännliga Sergels Torg.

Restaurang- och nöjeslivet i Stockholm är pulserande och erbjuder något för alla. Restaurangutbudet omfattar allt från anrika restauranger till mysiga kvarterskrogar över hela stan. För nattlivet är området kring Stureplan en naturlig utgångspunkt.

Stugor i Stockholms skärgård

Hyra stuga i Stockholms skärgård

Stockholms skärgård är en av våra riktiga pärlor här i Sverige. Planerar du hyra stuga i Stockholm får du inte missa ett besök till Stockholms skärgård vilket för många är Sverige när det är som bäst. Faktum är att vi även har gott om stugor och semesterhus för uthyrning i just Stockholms skärgård.

Dessa stugor är allt från små mysiga sjöstugor till större, härliga semesterhus. Att hyra stuga i Stockholms skärgård är något vi varmt kan rekommendera.

Hyr en stuga eller ett semesterhus som utgångspunkt för en lyckad semester i Stockholm! Se även vårt övriga utbud av stugor i Sverige.