search

Stugor i Sölvesborg

Semester vid havet i sydvästra Blekinge

När du väljer att hyra stuga i Sölvesborg så kommer du få uppleva Blekinges minsta stad som består av en halvö med flera mysiga fiskelägen. Här finns till exempel Djupekås, Hällevik och Hörvik där flera av NOVASOL’s stugor i Sölvesborg ligger. Gör en sökning för att hitta just din nästa stuga i Sölvesborg med omnejd!

Semester vid havet i Sölvesborg

Från dansk medeltid till svensk sommarstad

Sölvesborg är en småstad i Blekinge med rötter från den danska medeltiden. Staden är belägen i den sydvästra delen av Blekinge och är den fjärde största staden i länet.
Vill du hyra stuga i Sölvesborg men ändå komma ut i skärgården så erbjuder vi även stugor på den sägenomspunna ön Hanö. Hanö ligger ungefär en halvtimmes båtresa utanför Listerlandet som tillhör Sölvesborg.

I början av juni varje år hålls Sweden Rock Festival i byn Norje, strax utanför Sölvesborg. Lite längre bort från byn Norje ligger Pukavik som man säger betyder Djävulens vik. Här låg förr i tiden Galgabacken som ansås vara Norjes avrättningsplats.

Listerlandet och friluftsliv

Staden bjuder på vackra hus att beskåda och mysiga slingrande gator att cykla på. Det är enkelt att cykla här och vidare till Listerlandet där man kan njuta av det skiftande landskapet i bokskogen, öppna vyerna och de charmiga fiskelägena med de fina vita sandstränderna. Badplatser finns det gott om och många fina långgrunda sandstränder.

För dig som planerar att hyra stuga i Sölvesborg med hund under sommaren, finns det två badplatser som är speciellt för hundar och dess ägare. En ligger söder om Strandvallen, som är en känd fotbollsarena, och den andra badplatsen för hundar ligger i Tredenborg.

För dig som ämnar hyra stuga i Blekinge rekommenderar vi ett besök i Sölvesborgsregionens populäraste friluftsområde, numera Ryssberget, som erbjuder rekreation i härlig och vacker natur och ger en känsla av tidlöshet. Nedanför bergets fot ligger flera småbyar som blickar över Vesanslätten. På själva slätten ligger de vackra bondgårdarna. Hela området runt Ryssberget är full av skrönor och legender.

Sölvesborg för fiskaren

Är du som gäst intresserad av att hyra stuga i Sölvesborg och gärna vill fiska så ligger fiskelägena på rad som ett pärlband längs kusten. Här finns Västra Näs, Hällevik, Norgesund och Hörvik för att nämna några.

Vi har idag stugor i Blekinge nära så gott som samtliga fiskelägen. Här på vår hemsida, ser du på de flesta stugor extra information som du som fiskare kan finna intressant. Exempelvis hur långt det är till närmsta fiskemöjlighet, vilken typ av fiskevatten det är, om båt ingår i hyran eller finns att hyra och mycket med. I Blekinge finns det gott om stugor för fiskaren och så också i Sölvesborg.

Stuguthyrning i Sölvesborg med omnejd

På NOVASOL har vi arbetat med stuguthyrning sedan 1968 och kan idag bland annat erbjuda stugor att hyra i Sölvesborg med omnejd. Du kan söka fram och boka ditt boende direkt här på hemsidan eller genom att ringa till oss. Vi hjälper dig gärna att hitta den stuga som just du vill ha. Skulle det inte finnas en stuga enligt just dina önskemål, kan det vara att den är upptagen under perioden du söker. Annars så kan det vara en god idé att kika in imorgon eftersom vi har egen personal i Blekinge som året om åker runt och tar in nya stugor för uthyrning. Passa på att hitta ditt drömboende redan idag bland våra stugor i Sölvesborg med omnejd!