search

Stugor på Karön

Njut av en semester på ”Blekinges pärla” i Ronneby Skärgård

Välkommen att hyra stuga på Karön som är en av de största öarna i Ronneby skärgård. Ön var från början betesmark men har sedan 1800-talets slut haft sommarhus och besökts av gäster för att få en avkopplande upplevelse i skärgården.

Idag går båtar regelbundet från Ekenäs på fastlandet under sommaren vilket gör att du enkelt tar dig hit tur/retur. Resan tar cirka 5 minuter. 

Ditt boende bokar du enkelt direkt här på vår hemsida men självklart är du även välkommen att ringa till vår gästservice. Vi hjälper dig gärna om du har frågor eller vill ha hjälp med att boka stuga på Karön. 

Varmt välkommen till Karön i Blekinge!

På Karön bor du alltid nära havet

Om våra stugor på Karön

På Karön kan NOVASOL idag erbjuda ett flertal mysiga stugor belägna i stugby på den nordvästra udden. Stugorna är vackert belägna och du kan njuta av flera fördelar här:

 • Alla stugor har havsutsikt
 • Upp till 4 personer per stuga med eget pentry och grill/grillplats
 • Servicehus på området med toalett, tvätt, dusch samt kök
 • Cirka 300 meter till badplats
 • Boka från 3 nätter och uppåt
 • Husdjur är välkomna

Klicka dig in på respektive stuga för att se exakt vad som gäller för just den. Med hjälp av kartan, kan du som vill boka flera stugor på Karön se var varje boende ligger. 

Vill du ha hjälp eller är det något du undrar? Tveka då inte att ringa eller maila till oss så hjälper vi dig.

Boende i stugby på Karön i Blekinge

Upptäck Karön i skärgården

Denna vackra ö i Ronneby skärgård har givetvis mer att erbjuda än en stugby. Här kan du njuta av vacker natur nära havet som med fördel utforskas genom de promenadstigar som går runt hela ön.

Under en semester på Karön kan du också njuta av smakfulla upplevelser då det finns två restauranger på ön. Dels Villa Vassen som har öppet året om, men också Schweizeriet som faktiskt är Blekinges äldsta restaurang. Den sistnämna invigdes redan 1877.

Självklart är också salta bad i de blå på mångas lista när man bor så här nära havet. På Karön finns badplats med sandstrand att njuta av. Perfekt för lata dagar vid havet under semestern.

Den frekvent gående pendelbåten gör det också att du enkelt och snabbt tar dig till Ronneby på fastlandet. Väl på plats finns här massor att uppleva.

Besök Ronneby på fastlandet i Blekinge

Flera fördelar med att boka hos NOVASOL

På NOVASOL, har vi hyrt ut stugor i Blekinge sedan många år tillbaka. Väljer du att boka boende på Karön direkt genom oss – antingen här online eller över telefon – gör du det i vetskap om att:

 • Våra egna lokala medarbetare har besökt varje stuga innan den tagits in i sortimentet
 • Vi har arbetat med stuguthyrning sedan 1968
 • Vårt Trygghetspaket med bl.a. Bästa Pris-garanti och avbeställningsskydd ingår automatiskt och utan extra kostnad
 • Du får bokningsbekräftelse direkt – först till kvarn gäller
 • Du är alltid välkommen att kontakta oss vid frågor

Boka ditt boende online eller över telefon

Karön är en utmärkt plats om du planerar att hyra stuga i Blekinge nära havet. Hos oss på NOVASOL kan du boka ditt boende till din nästa semester på Karön. Klicka i de datum du önskar hyra för att se vilka stugor som är lediga under just den perioden. På presentationssidan till varje stuga kan du se exakt vad som finns till respektive stuga med avstånd och mycket mer. Vi önskar dig och ditt resesällkap en riktigt härlig semester i våra stugor i Karön!