search

Stugor i Karlskrona

Världsarvsstad med skärgård och många upplevelser

I världsarvsstaden Karlskrona, känd för sin vackra skärgård, erbjuder vi på NOVASOL flera olika stugor i och omkring staden. För dig som funderar på att hyra stuga i Karlskrona så finns det flera vackra ställen att resa till, på både fastland och i skärgården. Upplev staden som enligt SMHI hade flest soltimmar av alla uppmätta städer i Sverige 2016.

Stugor för en avkopplande semester i Karlskrona

Vid havet i Blekinge

Tätorten Karlskrona är centralort i Karlskrona kommun och även den största staden i hela Blekinge. Staden ligger vackert belägen vid Östersjön med skärgården ute i havet. Läget vid väg E22 och 28, i kombination med att färjeläget (Gdynia-Karlskrona) ligger här, gör staden lätt att nå oavsett varifrån du reser.

Kommunen är belägen i Blekinges östra delar och gränsar till Småland. I kommunen finns även andra orter som till exempel Rödeby, Nättraby och Jämjö.
Staden Karlskrona bär på en rik historia och fick sina stadsprivilegier redan 1680. Under 1700-talet var staden så stor – med den tidens mått mätt – att staden var den tredje största i Sverige.

Utforska Karlskronas skärgård

Karlskronas skärgård består av inte mindre än 1650 kobbar, öar och skär. Den sträcker sig från Utlängtan i öster till Hasslö i väster. Skärgården och dess öar är utmärkta besöksmål för dig som ska hyra stuga i Karlskrona. Med Blekingetrafiken kan man ta sig ut till många av öarna utanför skärgården. Härifrån trafikerar även båtar till närbelägna staden Karlshamn. Ifrån Karlskrona går även färjan till Polen.

Flera av våra stugor i området finns på öarna, såsom Aspö, Tjurkö, Sturkö och Hasslö. På Hasslö, som också kallas för ’Lilla Hawaii’, har man promenadavstånd till bad och det är mycket populärt att åka hit och fiska. Hasslö är känt för sina långgrunda stränder som till exempel Sandvik där det även finns volleybollplan och trampolin. Lilla Hawaii kommer från de härliga stränderna tillsammans med Hasslös ofta vackra väder.

Fisket på och omkring dessa öar är mycket populärt. Det arrangeras även fisketurer med professionella utbildade sportfiskeguider. Uthyrning av havskajaker och motorbåtar finns på flera olika ställen i området.

Gott om aktiviteter

Utöver skärgården bjuder även staden på en mängd olika aktiviteter. En populär sevärdhet är Karlskronas Marinmuseum. Här kan man se ubåtar, gamla vapen, galjonsfigurer med dess spännande historia från stormaktsväldet. Karlskrona är med på UNESCO’s lista över världsarv. Staden arbetar också för hållbar utveckling och har alltid kulturvärlden i fokus. Karlskrona skärgård ingår i biosfärområde ’Blekinge Arkipelag’.

När du bestämt dig för att hyra stuga här eller någon av våra andra stugor i Blekinge så finns det många möjligheter till aktiviteter för hela familjen. För familjen som reser med mindre barn rekommenderas ett besök till Barnens Gård som ligger bara några kilometer öster om Karlskrona. Här finns vattenlandet, leklandet och många gulliga djur att klappa. Detta är även en trevlig shoppingstad med flera mysiga fik.

Stugförmedling i Blekinge och Karlskrona

På NOVASOL erbjuder vi stugförmedling i Blekinge och vi hjälper er gärna att hyra stuga. Du kan söka samt boka stugor i Karlskrona direkt här på vår hemsida men du är även välkommen att ringa till oss så hjälper vi er. Samtliga stugor i vårt utbud har besökts av vår egen personal för att säkerställa att du får korrekt information när du bokar. Eftersom varje stuga är unik och du har tillgång till hela semesterbostaden själv, gäller också ”först till kvarn”. Så passa på att redan nu göra en sökning för att hitta din favorit bland våra stugor i Karlskrona med omnejd!