search

Stugor i Karlskrona

Välkommen till denna fantastiska världsarvsstad med skärgård och många upplevelser! Karlskrona som är känd för sin vackra skärgård erbjuder vi på NOVASOL flera olika stugor i och med omnejd.

För dig som funderar på att hyra stuga i Karlskrona så finns det flera vackra ställen att resa till, på både fastland och i skärgården.

Upplev denna fantastiska hamnstad med många soltimmar och med fantastisk natur.

 

Åk på en avkopplande semester med stugor i Karlskrona

 

Vid havet i Blekinge

Tätorten Karlskrona är centralort i Karlskrona kommun och även den största staden i hela Blekinge. Staden ligger vackert belägen vid Östersjön med skärgården ute i havet. Läget vid väg E22 och 28, i kombination med att färjeläget (Gdynia-Karlskrona) ligger här, gör staden lätt att nå oavsett varifrån du reser.

Kommunen är belägen i Blekinges östra delar och gränsar till Småland.

I kommunen finns även andra orter som till exempel Rödeby, Nättraby och Jämjö.
Staden Karlskrona bär på en rik historia och fick sina stadsprivilegier redan 1680. Under 1700-talet var staden så stor – med den tidens mått mätt – att staden var den tredje största i Sverige.

Utforska Karlskronas skärgård

Karlskronas skärgård består av inte mindre än 1650 kobbar, öar och skär. Den sträcker sig från Utlängtan i öster till Hasslö i väster. Skärgården och dess öar är utmärkta besöksmål för dig som ska hyra stuga i Karlskrona. Med Blekingetrafiken kan man ta sig ut till många av öarna utanför skärgården.

Härifrån trafikerar även båtar till närbelägna staden Karlshamn. Ifrån Karlskrona går även färjan till Polen.

Flera av våra stugor i Karlskrona finns på öar, såsom Aspö, Tjurkö, Sturkö och Hasslö. På Hasslö, som också kallas för ’Lilla Hawaii’, har man promenadavstånd till bad och det är mycket populärt att åka hit och fiska.

Hasslö är känt för sina långgrunda stränder som till exempel Sandvik där det även finns volleybollplan och trampolin. Lilla Hawaii kommer från de härliga stränderna tillsammans med Hasslös ofta vackra väder.

Fisket på och omkring dessa öar är mycket populärt. Det arrangeras även fisketurer med professionella utbildade sportfiskeguider. Uthyrning av havskajaker och motorbåtar finns på flera olika ställen i området.

Gott om aktiviteter

Utöver skärgården bjuder även staden på en mängd olika aktiviteter. En populär sevärdhet är Karlskronas Marinmuseum. Här kan man se ubåtar, gamla vapen, galjonsfigurer med dess spännande historia från stormaktsväldet.

Karlskrona är med på UNESCO’s lista över världsarv. Staden arbetar också hårt med hållbar utveckling och har alltid kulturvärlden i fokus. Karlskronas skärgård ingår i biosfärområde ’Blekinge Arkipelag’.

När du bestämt dig för att hyra boende i Karlskrona eller någon av våra andra stugor i Blekinge så finns det många möjligheter till intressanta aktiviteter för hela familjen. För familjen som reser med mindre barn rekommenderas ett besök till Barnens Gård som ligger bara några kilometer öster om Karlskrona.

Här finns vattenlandet, leklandet och många gulliga djur att klappa.

Karlskrona är även en trevlig shoppingstad med flera mysiga fik och gott om caféer och restauranger.

Varför hyra en stuga i Karlskrona, Blekinge hos NOVASOL?

På NOVASOL besöker vi varje enskild semesterbostad och går igenom den grundligt innan vi tar in den i vårt sortiment, vilket bidrar till att skapa trygghet hos våra kunder.
Vi har stugor och semesterboenden i hela 19 länder i Europa och runtom i Sverige.

Glöm inte bort att kika bland alla våra stugor och semesterboenden i Blekinge, du hittar dem här!
På NOVASOL tror vi att god och säker service är nyckeln till oförglömliga semesterupplevelser.

Det är därför vi är med dig på hela resan - både före, under och efter - så att du alltid är i säkra händer när du hyr stuga i Karlskrona med omnejd hos NOVASOL.

När ni har bestämt er för en av våra stugor i Karlskrona kan ni enkelt genomföra en bokning här på vår hemsida eller via telefon
Välkommen!