search

Hyra hus i Palma de Mallorca

Balearernas huvudstad Palma de Mallorca

Palma de Mallorca är en av de städer som bara har allt och dessutom olika semesterhus att välja på. Vackra sandstränder, mysiga gator med historiska byggnader, strandpromenaden, massor av spännande butiker och en underbar atmosfär. Palma de Mallorca är ett underbart semestermål när du vill semestra i Spanien.

Palma de Mallorca är inte bara för turister. När du sitter på torget och njuter av en kopp kaffe eller ett glas vin kan du se män och kvinnor som rusar förbi. Livet utvecklas i gamla stans små, mysiga gågator mellan de historiska byggnaderna. Palma är den största staden på Mallorca, men även om det finns över 400 000 invånare i staden är den inte för stor och alla sevärdheter ligger inom gångavstånd. NOVASOLs semesterbostäder i Palma ligger direkt i centrum och i utkanten av staden.

Semesterhus med pool i Palma de Mallorca

Stränder nära lägenheterna i Palma de Mallorca

Du hittar flera bra sandstränder nära Palma:

Cala Major är en underbar sandstrand med en blå flagg. Solstolar och parasoller kan hyras på plats, stranden har också toaletter och duschar. Det finns parkering längs stranden och det finns en ramp för rullstolsburna.

Platja de Palma ligger 4,5 km bort. Lång, bred sandstrand med blå flagg. Det finns många små barer och restauranger längs stranden, där du också kan hyra solstolar och parasoll. Stranden övervakas av livräddare och det finns både toaletter och duschar. En barnvänlig strand med relativt grunt vatten.

Ca'n Pere Antoni är stranden närmast centrum, den börjar faktiskt precis nedanför katedralen. Stranden är inte så stor, och är därför ofta ganska full. Det finns barer, toaletter och duschar längs stranden, också bevakad av livräddare.

Strand nära Palma de Mallorca

Sevärdheter nära ditt semesterhus i Palma

I mitten av hamnen är Palmas mest spektakulära byggnad - katedralen, La Seu Palma de Mallorca. Den vackra gamla katedralen har en fantastisk utsikt över havet och är en pärla av arkitektur, alla besökare får helt säkert en fantastisk upplevelse.

Besök Marcat Olivar, Palmas bästa fisk- och grönsaksmarknad. Här kan du köpa läckra, färska ingredienser som kan förberedas hemma i ditt semesterhus. Det finns också flera tapasbarer på marknaden, så du kan njuta av en liten lunch när du är färdig med att shoppa.

Högt ovanför staden hittar du Bellver slottet - bara utsikten är värd ett besök. Besök de arabiska baden, Banys Àrabs, där spåren av den moriska eran är tydliga. I badet finns en liten, lummig trädgård. Sitt på Placa Major och betrakta när det shoppas i konstbodarna eller lyssna på en gatuartist.

Katedralen nära semesterlägenhet i Palma de Mallorca

Shopping i Palma de Mallorca

Palma är ett shoppingmekka! På Passeig des Born, ligger dyra märkesbutiker sida vid sida och lockar med vackra varor utan prislappar! På de små gågatorna på båda sidor av Placa Major finns å andra sidan många roliga och spännande butiker där priserna är mer överkomliga. Det finns också flera stora köpcentra i närheten av Palma, där alla bekanta affärer finns till nästan samma priser som hemma.

Mat och dryck

Det finns många bra ställen att äta i Palma - vad du än vill ha hittar du här. Många av de bästa restaurangerna ligger längs hamnen och i gamla stan. Du bör definitivt prova en tapasmeny, på en av de många tapasrestaurangerna t.ex. Ummo - men kom ihåg att boka bord! Du producerar även vin på Mallorca, så prova med fördel ett av de lokala vinerna till maten. Om du vill äta riktigt bra har restaurangen på Hotel Convent de la Missió en Michelin-stjärna och serverar utsökt mat.

Lokalt vin och tapas på Mallorca

Det finns otaliga barer, diskotek och nattklubbar och det kan vara svårt att välja! Du får en helt fantastisk upplevelse på Abaco, som är en unik arkitektonisk upplevelse med fågelsång, äkta mattor och massor av ljus. Platsen är enormt populär och priserna är därefter.

Missa inte på Mallorca

Bortsett från alla möjligheter som väntar i Palma de Mallorca, erbjuder Mallorca också andra "måsten". Ta en tur genom Mallorcas vackra natur i det gamla tåget Tren de Soller. Du landar i staden Soller, där du kan njuta av en trevlig lunch och utforska den lokala marknaden innan du återvänder till Palma.

Vill du uppleva Palma på det enklaste sättet, är det en bra idé att köpa biljett på en hop-on-hop-buss som guidar dig runt stadens många sevärdheter. Du kan också delta i en guidad cykeltur, där hela Palmas berättelse berättas medan ni trampar runt.

Utsikt på Mallorca

Ta sig runt Mallorca

Lokala bussar är lätta att använda - även om de kör ofta, är de oftast fulla, så alternativt kan du hyra bil eller scooter. Det finns flera parkeringsmöjligheter i Palma under markplan, så att hitta en parkeringsplats är relativt lätt. Fördelen med att hyra en bil är att du då har möjlighet att besöka fler av de vackra ställen som finns på Mallorca, eller ta en tur upp i bergen.

Genom att hyra ett semesterhus eller en semesterlägenhet i Palma de Mallorca på semestern, har du gott om plats och möjlighet att själv laga utsökta rätter på de lokala råvarorna. Se även urvalet av semesterbostäder på Mallorca och i övriga Spanien. På NOVASOL hittar du ett stort urval av semesterbostäder och semesterlägenheter på Mallorca. Välj ett semesterhus med pool för att verkligen njuta av semestern!

Semesterhus med pool i Palma de Mallorca