search

Hyra hus i Manacor

Manacor - ett område med något för alla

Manacor är både namnet på den näst största staden på Mallorca samt den kommun som staden ligger i. 

När du väljer ett boende i Manacor, bor du långt ifrån storstadens sorl. Manacor bjuder på en härligt lugn atmosfär med mysiga gator och idylliska torg där du kan söka skugga och avkoppling under trädkronorna. 

Här finns gott om pittoreska restauranger där du kan njuta god mat som görs på lokala råvaror. I det vackra landskapet runt staden hittar du ett stort utbud av vingårdar och olivlundar som utmärker området. 

Området runt Manacor är också känt för de många grottorna. Även om staden ligger en bit från kusten så nås hav och stränder enkelt genom en kort bilresa från ditt semesterhus.

Hus att hyra med pool i Manacor

Njut av stränder med kristallklart vatten

Genom att hyra hus eller lägenhet i Manacor på Mallorca har du möjlighet att välja mellan kritvita sandstränder med klarblått vatten eller små havsbukter omgivna av klippor. 

Tips på stränder i området

  • Cala Mendi: En härlig sandstrand där det finns både parkering, toaletter och restauranger i närheten. 
  • Playa Romantica: En vit sandstrand med alla faciliteter du behöver. Här finns även möjlighet att hyra solstol och parasoller.
  • Playa de porto cristo: En välbesökt strand med goda parkeringsmöjligheter och en mängd faciliteter. 
  • Cala magraner: En fantastisk bukt med sandstrand och klart vatten. Här finns parkering, men inga andra faciliteter. Ett perfekt ställe för dig som söker lugnet på en strand utan så många turister. 

Vill du inte bada i havet utan föredrar pool så har NOVASOL ett flertal boenden i Manacor där du kan njuta av en privat eller gemensam pool. 

Cala Mendia i Porto Cristo nära Manacor

Fler upplevelser genom att hyra hus i Manacor

När du befinner dig i Manacor bör du absolut ta en promenad längs de trånga gatorna, omgivna av historiska byggnader. Den centrala handelsgatan heter Sa Bassa och där hittar du en mängd intressanta butiker.

På torget kan du handla lokala specialiteter eller ta en paus vid ett av kaféernas uteserveringar.

Varje måndag kan du dessutom utforska stadens marknad, som är en av de största på Mallorca. Här kan du handla mat av alla de sorter och lokala hantverk. Manacor är särskilt känt för sin forna tillverkning av pärlor. Kanske hittar du här den perfekta souveniren till minne av din semester på Mallorca.

Utflykter och sevärdheter i närheten

När ni väljer ett boende i Manacor är ett besök i den pittoreska fiskebyn Porto Cristo ett måste.  Här finns bland annat en underbart fin strandpromenad och den kända havsfrun Sirena som står staty här.

Ni kan också utforska någon av de många spännande grottorna i området. De mest kända är Drac, Hammer och Pirata. Från Manacor kan du också besöka huvudstaden Palma med sin livfulla shopping och ett rikt utbud av restauranger. 

Oavsett vilken del av Mallorca du väljer att hyra hus på, så är inte avstånden längre än att du kan utforska alla delar av ön. Både stränderna i Alcudia eller de pittoreska städerna Deia och Soller i bergen kan nås på en dagsutflykt. För den lite mer våghalsige finns det möjlighet att boka en fantastisk ballongflygning för att se allt från ovan. 

Porto Cristo nära Manacor på Mallorca

Upplev Manacor genom att hyra hus hos NOVASOL

Oavsett om du vill strosa runt på den lokala marknaden eller spendera din semester på en kritvit strand, så kan du hyra hus i Manacor via hemsidan eller över telefon. Vi har ett brett utbud av semesterhus både på och runt om på Mallorca. Samtliga objekt har inspekterats innan de tagits in i sortimentet. 

Välkommen till oss på NOVASOL när du ska hyra hus på Mallorca!