search

Hyra hus i Can Picafort

Bo vid Spaniens lugna, stora stränder

Can Picafort var ursprungligen en fiskeby, men den vackra stranden har gjort området till ett populärt resmål för alla som älskar sol och bad. När du ska hyra hus i Can Picafort bor du vid Alcudiabukten - en av Mallorcas bästa stränder. På den härliga strandpromenaden finns barer och restauranger där stämningen är lugn och avslappnad. Can Picafort är en bra utgångspunkt för att uppleva Alcudias gamla stad och den vackra naturen på norra Mallorca.

Boende vid havet i Can Picafort

Strandliv i Can Picafort

Det som lockar många till Can Picafort är den nästan 14 km långa stranden. Den vita sanden och det turkosa vattnet bjuder på lata dagar i solen med avkoppling och lek. Stranden är barnvänlig och du hittar alla typer av vattensporter och aktiviteter. På många ställen av stranden kan du hyra solstol och parasoll.

När du blir hungrig finns många mysiga restauranger och barer nära havet. Inte långt från ditt boende i Can Picafort hittar du också den något tystare stranden Playa de Muro. 

Det finns i allmänhet många fina och läckra stränder på Mallorca. Vi har samlat våra bästa tips på stränder som kan hjälpa att göra din semester i Spanien till en extra bra upplevelse.

Upplev Mallorca under din semester i Can Picafort

Bra utflykter vid ditt semesterhus i Can Picafort

När du ska hyra hus i Can Picafort är ditt utbud av Mallorcas bästa upplevelser nära till hands. Du kan t.ex. utforska den historiska staden Alcudia. Innanför stadsmuren väntar en labyrint av smala gränder och små, mysiga torg. Här kan du njuta av en drink eller ett glas vin på någon av de små trottoarkaféerna.

Om du vill se och göra mycket är ett besök i Port d'Alcudia ett måste! Här kan du ta en promenad längs småbåtshamnen, studera de vackra yachterna och njuta av den spanska marinan. Du kan också varva shopping med fika och mat på barer och trottoarkaféer som ligger längs stadens trevliga gator. Det är även från Port d'Alcudia som du kan åka med på delfinsafari och andra roliga båtturer.

En annan fin stad som du enkelt kan besöka när du ska hyra hus på Mallorca är Pollensa. Pollensa är en charmig stad med pittoreska byggnader, smala gränder och mysiga torg. Hit kan du ta en dagstur och njut av en lunch på någon av de många torgen.

Du kan också ta en tur till det unika naturområdet Cap De Formentor, där imponerande klippformationer lockar massor av fågelliv. Känn doften av tallarna och njut av vinden från havet och den underbara utsikten. Om du vill besöka Palma, Mallorcas största stad, är det inte mer än en timmes bilresa från ditt boende i Can Picafort. I Palmas gamla stadsdel hittar du massor av roliga butiker och mysiga tapasbarer. Du kan också promenera längs hamnen och utforska katedralen.

Var aktiv i Can Picafort och närområdet

På stranden i Can Picafort kan du utöva många olika typer av vattensporter, bland annat surfing och paddling. Det är också möjligt att snorkla eller ta ett dykintyg. På land finns den långa strandpromenaden och flera bra golfbanor. 

Möjlighet att hyra hus med pool i Can Picafort

Semester med god mat

I Spanien äter du massor av tapas. De små, läckra rätterna finns överallt och kan delas med fördel, så att du kan smaka på många olika varianter. Förutom tapas är det spanska köket mångsidigt och baserat på färska råvaror av fisk, skaldjur, kött och mycket kryddor. Skulle du hellre äta hemma i lugn och ro, kan du handla fina råvaror och goda specialiteter till middagen på de lokala marknaderna. På Mallorca odlas oliver, mandel, apelsiner, citroner och mycket mer, du kan alltid njuta av massor av solmognad frukt och grönsaker.

När du väljer att hyra semesterboende med NOVASOL har du alltid möjlighet att laga mat i ditt egna semesterhus. På det sättet kan du växla mellan att äta ute och laga egna delikatesser under semestern. 
 
Väljer du att hyra hus i Can Picafort kan du under din semester på Mallorca förvänta dig en skön strandsemester med möjligheten att uppleva många vackra städer och fantastiskt landskap.