search

Stugor i Ronneby

Upplev ’den moderna kurorten’ i Blekinge

Som stugförmedling erbjuder vi på NOVASOL flera stugor i Ronneby för uthyrning men även i området runt omkring. Ronneby är en sommarstad med närhet till havet och har många mysiga badplatser. Välkommen att hyra en stuga som utgångspunkt för din nästa semester i Ronneby!

Stuga vid vatten i Saxemara, Ronneby

Sköna bad och rekreation

Staden är även känt för sitt brunnsbad mitt i centrum med flera badattraktioner och långa vattenrutschbana. Det finns mängder av badplatser runt kusten men även ganska centralt. Om ni vill hyra stuga i Ronneby så har vi bland annat stugor dels i Ekenäs och Aspan som båda ligger nära havet och fina barnvänliga badplatser.

En annan badplats med långgrund sandstrand är populära Millegarne. Kör du vidare ett par kilometer kommer du till Gökalv med härliga gräsplättar och klippor. Sju kilometer från Ronneby centrum så kommer ni till Ekenäs och härifrån går en turbåt ut till den lilla ön Karön. Här finns långrund sandstrand, brygga och med omklädningshytter.

Goda möjligheter till bad med stuga i Ronneby

Bland brunnsparker och källor

Du som redan bokat någon av våra stugor här får inte missa ett besök i Ronneby Brunnspark som är en av Sveriges vackraste parker. Den blev utvald till Sveriges vackraste park 2005. Här finner du ro och kan koppla av och må bra.

Den första brunnskällan öppnade 1705 och människor har vallfärdat hit genom åren för att dricka. Brunnsparken blev 1880 landets mest besökta kurort och hjärtat i ”Sveriges Trädgård”. Missa inte heller den välkända loppmarknaden i brunnshallarna varje söndag hela somrarna. Ta en promenad genom brunnsskogen och se den exotiska japanska trädgården eller doftträdgården med över 700 växter. Avsluta med en fika i de gamla badhusen, Wienercafét. På den lilla ön Karön finns en mysig restaurang med glasveranda och snickarglädje. Väl värt ett besök om du bor i någon av våra stugor i Ronneby med omnejd.

Kultur och historia

Funderar ni på att hyra stuga i Ronneby så finns här gott om aktiviteter och många aktiva kulturföreningar. Kulturcentrum, som ligger mitt i centrum nära kyrkan, innehåller en av södra Sveriges största konsthallar. Här finns också teater och andra kulturarrangemang.

Ett besök i Heliga kors kyrka är väl värt ett besök. Den fungerade som central plats under Ronneby blodbad som var i september 1564. Heliga Kors kyrka byggdes under 1100-talet och har numer två stjärnor i Michelins turistguide. Kvarteret Bergslagen bakom kyrkan är gamla kulturdelen av Ronneby med bland annat kultur- och aktivitetshus.

Stuguthyrning i Ronneby med omnejd

Du som vill uppleva allt detta är välkommen att boka ditt boende i och omkring Ronneby hos oss på NOVASOL. Sedan 1968 har vi arbetat med stugförmedling och är glada över att kunna erbjuda ett stort utbud av stugor i Blekinge.

Här på vår hemsida kan du söka efter stugor i det område du önskar samt boka ditt boende direkt online. Välj de önskemål för stugan som du har, klicka på boka, och sedan är det bara att börja längta till semestern. Att hyra stuga är ett härligt sätt att semestra där du själv kan välja mellan lugn och avkoppling, och aktivitetsfylld med upplevelser och attraktioner. Välkommen att hitta din favorit i vårt utbud av stugor i Ronneby!