search

Stugor i Mörrum

Världsberömt fiske och nära till havet

Hyr en stuga i Mörrum för din nästa semester i Blekinge och upptäck själv varför fiskare från hela världen väljer att resa hit. Även om du inte skulle vara fiskeintresserad, är Mörrum ett härligt alternativ om du söker en stugsemester i Blekinge.

Välkommen till Mörrum

Tätorten Mörrum ligger i Karlshamns kommun, knappt 5 kilometer från havet och Östersjön. Den berömda Mörrumsån (totalt ca 186 km lång) flyter genom orten innan den mynnar ut i havet. Orten är naturligtvis mest känt för sitt fiske men på grund av läget är en stuga i Mörrum en utmärkt bas för att uppleva Blekinge under din semester.
Mörrum nås enkelt oavsett var din utgångspunkt är. Bilvägen från till exempel Malmö eller Köpenhamn ger dig E22 nästan hela vägen. Kommer du havsvägen, ligger Mörrum endast 66 km från färjeläget i Karlskrona. Närmaste flygplats finner du i Ronneby, cirka 40 km härifrån.

Att hyra stuga i Mörrum passar fiskaren utmärkt

Drömdestination för sportfiskaren

Mörrumsån är känd över hela världen för sitt laxfiske. Faktum är att man funnit att fisket här redan beskrivs så långt tillbaka som år 1231. Laxen är den mest kända arten här men även fiske för havsöring. Fisket i Mörrumsån är mycket etablerat så ett besök till Laxens hus och sportfiskeanläggningen Mörrums Kronolaxfiske är en stark rekommendation. Hör får du tips på strategier, utrustning (efter som du fiskar efter några av världens största laxar), regler för fiske i ån, samt köp av fiskekort. Fiskesträckan vid Mörrums Kronolaxfiske är cirka 15 kilometer lång ett av Sveriges ledande sportfiskevatten.

Fiskesäsongen av lax och havsöring i Mörrumsån sträcker sig som regel mellan 1 mars till 30 september. Hyr du någon av våra stugor i Mörrum under denna period kommer du aldrig ha långt till fantastiska fiskeupplevelser.

Mer än bara fiske

Många är vi som spenderat en semester i en stuga i Blekinge. Den vackra naturen, havet och skärgården är bara några av anledningarna till att detta är ett så omtyckt landskap. Mörrums läge nära havet (5 km) i Blekinge gör att du har närhet till salta havsbad eller Sveriges sydligaste skärgård: Blekinge Skärgård. Ta en tur ut i skärgården och upplev de många öarna – stora som små. Eller ta en vandringstur i de gröna omgivningarna till din stuga i Mörrum. Ett tips på vandringsled är den 30 km långa ”Laxaleden” som bäst beskrivs som en kulturell vandringsled.

Bland annat på grund av sin natur, är Blekinge är en bra destination om du semestrar med hund. Vill du hitta ett boende som välkomnar din hund, kan du enkelt söka på stugor med husdjur välkomna här på vår hemsida. I Karlshamn finns det också många möjligheter till att aktivera sig. Här finner du science center Kreativum som är uppskattat bland såväl stor som liten. Perfekt om du hyr stuga i Mörrum med barn. Tips på andra besöksmål är alla de gårdsbutiker, hantverksbodar och loppmarknader som finns i Blekinge. Passa på att handla lokalt under din stugsemester i Mörrum.

Stuga vid vatten i Mörrum för uthyrning

Boka boende i Mörrum hos NOVASOL

På NOVASOL har vi arbetat med stugförmedling i Blekinge under många år och har idag ett stort utbud av stugor i landskapet. Vår egen personal i Blekinge åker året om runt för att ta in nya stugor i utbudet i syfte att löpande kunna erbjuda en ännu större och bättre stuguthyrning i området.

Vi besöker alltid alla stugor innan vi börjar hyra ut dem, bland annat för att säkerställa att den information du ser här på vår hemsida stämmer överens med verkligheten. Detta gör att du tryggt och säkert kan hyra stuga i Mörrum här på vår hemsida. I din bokning ingår också vårt Trygghetspaket utan extra kostnad. Trygghetspaketet innehåller bland annat avbeställningsskydd om du plötsligt skulle bli sjuk eller drabbas av arbetslöshet så att du inte kan resa.

Gör en sökning redan nu för att se vårt utbud av stugor i Mörrum. När du hittat den stuga just du vill ha, kan du boka den direkt här online. Men kom ihåg – först till kvarn gäller! Välkommen till NOVASOL och våra stugor i Mörrum.