search

Stugor i Karlshamn

Upptäck kuststaden Karlshamn med en stuga som bas

Välkommen att hyra stuga i Karlshamn med omnejd hos NOVASOL. Den mysiga staden ligger vid kusten i Blekinge och är ett omtyckt resmål av besökare. Förutom närheten till havet och skärgården finns här gott om aktiviteter och utflyktsmöjligheter. Upplev staden med utgångspunkt i någon av våra stugor i Karlshamn med omnejd.

Semester nära havet i Karlshamn

Charmig hamnstad vid skärgården

Hyr du stuga i området kan du göra ett besök till Karlshamns hamn som är en av Sveriges djupaste, största och viktigaste hamnar. Hamnen ligger i centrum. Den 3 kilometer långa kajen har en yta av 750.000 m2 och de flesta fartyg kan anlägga här.

Karlshamn fick stadsprivilegier redan på 1600-talet och hamnen samt läget vid havet är några av anledningarna till att staden bär på spännande historia att ta del av vid din semester här. Närheten till skärgården bidrar också till att Karlshamn är ett omtyckt besöksmål bland gäster som valt att hyra stuga i Blekinge.

Upplevelser och aktiviteter

Till staden tar du dig enkelt med bil men staden kan också nås bekvämt med tåg. Under sommarmånaderna hålls årligen under en helg i Juli, den kända Östersjöfestivalen mitt i Karlshamn. Detta är ett mycket populärt besöksmål och besökare från både Blekinge och Sverige reser till Karlshamn för att uppleva denna trevliga festival för alla åldrar. Om man som familj bestämmer sig för att hyra stuga i Karlshamn under denna period så är Östersjöfestivalen ett måste att besöka.

För barnfamiljen som vill vara aktiv på sin semester så kanske ett besök till science center Kreativum kan vara något. Kreativum är ett perfekt utflyktsmål för hela familjen och för barn i alla åldrar. Det finns många olika prova-på-stationer och här kan man experimentera både inom och utomhus i ett område på 2 000 m2.

För den som är intresserad av djur är även ett besök till Eriksberg Vilt- och Naturpark strax utanför Karlshamn aktuellt. Här kan ni göra safariturer med egen bil och se vilda djur på nära håll i deras rätta miljö. Man kan även hyra traktor och vagn och köra själva. Naturreservatet som ligger i Blekinge skärgård är nio kvadratkilometer stort.

Vy över vatten från stuga i Trensum, Karlshamn

Alltid nära vatten

I Karlshamn finns många badmöjligheter – oavsett om du hyrt en av våra stugor nära havet eller nära en sjö inåt landet. I området finns fina havsbad men även insjöbad. På Sternö och i Kollevik finns det långgrund sandstrand som är populärt för barnfamiljer. Nytäppet, Stilleryd och Köpegårda är bara några av de andra populära badplatserna som har badbryggor, hopptrampoliner och vacker natur.

För den som föredrar att bada i bassäng är Väggabadet i Karlshamn väl värt ett besök om ni önskar hyra stugor i Karlshamn och det för stunden är lite gråare väder. Du har med andra ord alltid möjlighet till bad när du ska hyra stuga här.

Stuguthyrning i Karlshamn med omnejd

Om du söker stuguthyrning i Blekinge inför din nästa semester är du välkommen att bland annat se vårt utbud av stugor i Karlshamn. På NOVASOL, har vi arbetat med stuguthyrning sedan 1968 och är idag Sveriges största organiserade stugförmedling gällande privatägda stugor. Här på vår hemsida kan du söka och boka stugor tryggt i vetskap om att samtliga objekt har inspekterats av vår egen lokala personal innan de tagits in i sortimentet. Du kan dessutom filtrera din sökning baserat på vad som är viktigt för dig. Reseperiod, närhet till vatten, reser med hund, diskmaskin... gör de val som du önskar för att se alla lediga stugor att välja mellan. Det ska vara lätt att hitta sitt drömboende för semestern. På NOVASOL hälsar vi dig välkommen till Blekinge och våra stugor i Karlshamn med omnejd!