Hyra hus i La Rochelle

Planerar du att boka semesterhus i La Rochelle med omnejd? Då  har du kommit helt rätt. Här kommer hela familjen att trivas i den charmiga hamnstaden. Den mysiga staden bjuder både på rik historia och kulturella skatter. Staden jämförs ibland med ett friluftsmuseum på grund av sin spännande och vackra arkitektur. 

Boka ditt boende i La Rochelle redan idag för att uppleva stadens och området många sevärdheter och aktiviteter. Med dig hem bär du härliga minnen!

Hamn i La Rochelle

Populära semesterhus i La Rochelle

Loading...

Djurvänliga semesterhus i La Rochelle

Loading...

Semesterhus med flexibel ankomst i La Rochelle

Loading...

Tips på sevärdheter och aktiviteter

När du har valt att hyra hus i La Rochelle med omnejd har du de bästa förutsättningarna för en spännande semester. 

La Rochelle är en gammal historisk hamnstad och viktig handelsstad med mysiga torg och stråk. Till att börja med är ett tips att ta en lugn promenad genom stan. Längs med promenaden kommer du få se de tre mästerverken l ’Hôtel de la Bourse, katedralen och Palais de Justice

Det finns många regiontypiska slott som är öppna för besökare, exempelvis slotten Château de Beaulion, Château de Cherveux, Château de Terre Neuve och många fler. Slotten är välbevarade och det är lätt att bli överväldigad av deras imponerande arkitektur!

Ett måste är att ta sig ner till hamnen och utforska kajen och hamntornen från 1300- och 1400-talet. Ett stenkast bort kan du ta del av stadens historia om dess upplevelse från Andra Världskriget genom att besöka den gigantiska bunkern på 300 m2. Bunkern är beläget mitt i stan!  

Kanske vill du bara koppla av en stund under din semester? Då rekommenderar vi den klassiska retro badorten Châtelaillon-Plage. Här kan du och familjen slappna av på en tre km lång strand och ta svalkande dopp i havet.

Upplev La Rochelle

Festivalliv i La Rochelle

Kanske funderar du på att semestra i La Rochelle i samband med en festival? Inte helt otänkbart, då staden arrangerar flera festivaler varje år. Nedan listar vi två populära festivaler:  

Les Francofolies - Francofolies-festivalen anordnades för första gången 1985 och här spelas nästan uteslutande fransk musik. Festivalen besöks årligen av tusentals fans och hålls normalt under fem dagar, på sex scener i stan. Festivalen äger vanligtvis rum i juli månad. 

Internationella Filmfestivalen i La Rochelle - Filmfestivalen grundades 1973 och äger alltid rum i början på sommaren och håller på i tio dagar. Föreställningarna är öppna för allmänheten och som besökare kan du se spännande filmer från hela världen gratis.

Ett boende nära La Rochelle

Boka ditt boende direkt online!

Om du inte hittar en semesterbostad i La Rochelle, så har vi en rad andra boenden för den som vill hyra hus i Poitou-Charentes. NOVASOL har lång erfarenhet gällande stuguthyrning och våra ledord är kvalité, trygghet och säkerhet. Det innebär att när du bokar boende genom oss på NOVASOL kan du både känna dig säker och trygg under din semestervistelse. 

Boka enkelt redan idag direkt på vår hemsida eller vänd dig till vår kundtjänst. Vi hjälper dig gärna - Välkommen!