search

Stugor i Nyköping

Natur, bad och kultur

Här i Nyköping hittar du allt från naturupplevelser till kultur och härliga stugor att hyra. Nyköping är en av Sveriges äldsta städer och ligger i Sörmanland och har många spår av gamla tider. Staden ligger dessutom vid den vackra sörmländska kusten med perfekt läge för både bada, paddla kajak, kanot och fiska. 

Semesterhus i Nyköping att hyra

Boende i Nyköping vid havet

Vid fint väder under sommardagarna vill man inte annat än att ta ett dopp. Flera av våra boenden i staden med omnejd ligger nära havet eller en insjö. Här i området finns ungefär 20 stycken badplatser att åka till en varm sommardag.

Vill du ta med din fyrbente vän? Boka då en av våra stugor i Nyköping med hund. Om ni vill ta ett dopp tillsammans, så kan ni bada i Jogersö och Femöre där hundar är välkomna.

Badplatser som är tillgänglighetsanpassade: Örstigsnäs/Näsudden som är havsbad. Stavsjöbadet, Bålsjöbadet och Likstammen, som alla tre är insjöar.

Övriga badplatser: Näset, Edstorpsbadet, Parkbadet, Strandstuviken, Lastudden, Sandvik, Stendörren, Lappetorp, Femöre, Västra Kovik, Krognäsbadet, Svärdsklova, Byggningen, Ånstabade, Bålsjöbadet, Rinkebybadet

Upplev naturen från vattnet

Våra stugor i Nyköping finns spridda runt om i området och flera ligger längsmed den vackra kusten. Om du tycker om att paddla kajak eller kanot så har du kommit helt rätt. Här i Skärgården kan man uppleva underbara stunder i vattnet.

Om du hellre vill paddla i mer stilla vatten, finns här kanotleder i sjö och å. Välj en av våra stugor i Nyköping vid havet och njut av utsikten. 

Vid havet i Nyköping

På två hjul

Har du en cykel så är ett bra tips att ta med den om du ska hyra stuga i Nyköping. Här finns nämligen underbara cykelleder på vackra landsvägar. Har du inte en egen cykel, kan man hyra cykel på flera platser i området.

Om du planerar utflykter på cykel, så är näckrosleden ett bra tips och en utmärkt sträcka att cykla på. Den är uppdelad i olika etapper för dagsutflykter, beroende på hur långt man vill cykla. Ta med cykeln och boka en av våra stugor i Nyköping vid sjö och njut. 

Stuga att hyra i Nyköping nära vatten

Nerifrån och upp

Att hyra stuga i Nyköping ger dig många möjligheter till att utforska naturen i området. Även uppifrån. Här finns flera berg om du har bergsklättring som hobby. Bistaberget, Bjurviksberget och Simonsberget har alla tre mängder av leder i olika svårighetsgrader. Simonsberget är även ett naturreservat. En underbar utsikt väntar på toppen av alla tre bergen. Bistaberget har även en stig upp för de som inte vill klättra uppför bergsväggen för att nå toppen. Ett boende i Nyköping ger dig en perfekt utgångspunkt för bergsklättring. 

Två andra berg i området är Grimstorpsklippan och Hultberget som har lite mindre väggar att klättra uppför. Passar de som inte är så erfarna, men sugna på bergsklättring.

44 naturreservat att njuta av

I Nyköpingsområdet finns totalt 44 naturreservat.  Allt från barrskogar, ängsmarker till skärgårdsöar. Några att nämna är exempelvis Fjällmossen som är ett av Mellansveriges största myrkomplex och ligger ungefär 40 km utanför Nyköping. Här finns växter som i normal fall bara växer i norra Sverige och även fina leder för vandring. 

Stendörrens naturreservat är ett annat reservat som verkligen är en plats att besöka. Det bästa med detta naturreservat är att man kan uppleva skärgården utan båt. Här promenerar man via hängbroar ut på olika öar. Vandra, bada och bara ha det skönt. Reservatet har flera märkta stigar för vandring. Ta gärna med fiskespöt, för här kan man även fånga sin fisk till middag. Om man har tur. Att hyra stuga i Nyköping ger dig en perfekt utgångspunkt för att uppleva naturen kring Nyköping. 

Kultur och historia

Nyköping är en av Sveriges äldsta städer och har många minnen kvar från forna tider. Genom att hyra stuga i Nyköping kan du lätt ta dig till flera slott och herrgårdar, men även andra spännande kulturminnen.

På Stadsvakten, som är Nyköpings kulturmuseum, kan du lära dig mer om stadens kulturarv. På hela 500 km2 finns mycket att ta del av som till exempel Metalltryckeri, Samhälls- och industrihistoria, Textilmuseum och mycket mer. 

Stugor i Nyköping, boka redan nu!

Genom att hyra hus i Nyköping får du en semester med både bad och natur. Du kan tryggt och säkert hyra boende i Nyköping hos oss. Vi har arbetat med stuguthyrning sedan 1968 och vi har besökt ditt boende innan vi börjar hyra ut dem. Därför kan du vara säker på att våra boenden håller kvalitén vi lovar. Vi har många stugor i Södermanland och via en sökning på vår hemsida här, kan du hitta en stuga som passar dig. Välkommen till NOVASOL och våra stugor i Nyköping!