Stugor i Oxelösund

Hyr stuga i underbara Oxelösund, en pärla vid havet i Södermanland. Med närhet till såväl skärgård som småstad finns här mycket att utforska. Här finns mängder med aktiviteter för hela familjen, historiska sevärdheter och ett rikt naturliv. Till exempel är Oxelösund ett riktigt mecka för ornitologer.

Bada när du hyr stuga i Oxelösund

Med närhet till det mesta

Oxelösund är beläget i vid Östersjökusten i Södermanland, endast ca 10 min från den lite större orten Nyköping. Att hyra stuga i Oxelösund är ett perfekt utgångsläge för en semester på den svenska östkusten i Södermanland.

På sommaren flockas turisterna för att njuta av en semester i härlig skärgårdsmiljö. Med mängder av öar i omgivningen är detta en perfekt plats att utgå ifrån om man önskar göra utflykter på vattnet. Tar ni med egna kajaker eller hyr ni på plats? Oavsett är denna skärgårdsmiljö ypperligt lämpad att upptäcka med kajak. Vill ni hellre hålla er på land finns det mysiga caféer och restauranger i centrum.

Med allt från härliga havsbad, natursköna vandringsleder, intressanta museer till utmärkta ställen för fågelskådning finns här något för alla.

Charmig hamnstad

Oxelösund har en intressant historia. För att utforska denna rekommenderas de olika museer som finns att tillgå. Här finns sjöfartsmuseet, skärgårdsmuseet och femöresfortet som är ett hemligt fort gömt i berget. Idag fungerar det som ett muséum över kalla kriget. För att ytterligare känna historiens vingslag är ett besök i Gamla Oxelösund ett måste. Stadsdelen ligger mellan hamnen och järnverket. Här finns en sjökrog med anor från 1600-talet som är väl värt ett besök.

Söker man en historisk vandring utgår det en ”kulturstig” från Gamla Oxelösund. Det är en skyltad slinga som tar er på en promenad genom historien.

Väljer ni att hyra stuga i Oxelösund får ni inte bara småstadscharm utan även direkt närhet till vacker skärgård.

Oxelösund med omnejd

Väljer man att hyra stuga i Oxelösund under sin semester finns det mängder med aktiviteter i närheten. Endast en timma bort ligger Norrköping. En vacker stad med Motala ström som rinner igenom staden, väl värt ett besök. Passa även på att besöka nordens största djurpark, Kolmården zoo. Här kan ni blanda safariliv med åkattraktioner då Kolmården även fungerar som nöjespark. Lockar storstadspulsen mer rekommenderar vi ett besök i Sveriges huvudstad.

Endast en timma bort ligger Stockholm som kan erbjuda shopping och nöjesliv i världsklass. Genom att hyra stuga genom NOVASOL får man uppleva en semester där man blandar hemmets lugna oas med att uppleva och upptäcka omgivningen kring resmålet.

Stugförmedling i Oxelösund och Södermanland

NOVASOL erbjuder stugor över hela Södermanland och vi hjälper gärna till när det är dags att hyra stuga i Oxelösund. Vi har jobbat med stugförmedling sedan 1968 och varje år hjälper vi våra kunder att boka sina semesterhus.

Fördelarna med att hyra privatägda stugor är många. Känslan av att känna hemmets lugn även på semestern är något som blir mer och mer populärt och allt fler väljer tryggheten i att boka boende genom NOVASOL. Så vad är ditt drömresmål i Sverige? Hör av dig till oss på NOVASOL så hjälper vi dig att boka ditt semesterhus.