Stugor i Mariefred

Mariefred är full av intressant historia och kultur med närhet till både vatten, vackra slott och herrgårdar. En semester här i Mariefred ger dig tillgång till allt. Här kan du bada, vandra, cykla och spela golf utan att gå miste om historiska upplevelser.

Genom att hyra stuga i Mariefred och dess närhet, kommer du att upptäcka att staden har en mysig, idyllisk kärna med kullerstensgator och en härlig pittoresk hamn. Perfekt för att strosa omkring. Dessutom finns det bra shopping med charmiga butiker och många matställen i stadens mysiga centrum.

Stuga i närheten av Mariefred

Populära semesterhus i Mariefred

Loading...

Djurvänliga semesterhus i Mariefred

Loading...

Semesterhus med flexibel ankomst i Mariefred

Loading...

Aktiviteter

Ett semesterhus i Mariefred är en bra utgångspunkt för att utforska området och Södermanland. Om du vill se dig omkring, men samtidigt få röra på dig, är en cykeltur runt Mälaren perfekt. Cykelleden är 44 km lång och passerar bland annat Mariefred.

Vill du golfa på semestern, så har Mariefred en fin 18-hålsbana, Gripsholms Golfklubb. Här finns även Hälsans stig, som du kan hitta på flera orter här i Sverige. Hälsans stig är för att uppmuntra alla till att motionera mer. Denna slinga är på 7 km och du går en naturskön bana runt om i Mariefred. Våra stugor i Mariefred och i närheten ger dig möjlighet till både en aktiv och historisk semester.

Åk i historiens fotspår

Genom att hyra stuga i Mariefred kan du utforska ortens historia på nära håll. Här kan du bokstavligen uppleva en riktig historisk resa. Här finns ett riktigt ångtåg som kan ta dig tillbaka 100 år i tiden. Det finns två olika rutter som du kan åka med på ångtåget. Nästan alla av dessa vagnar och lok har används förr i tiden och är mer än 100 år gamla. På en av rutterna passerar du Gripsholms slott som också berättar en spännande historia.

Gripsholms slott är känt som Gustavs Vasas slott och är fyrahundra år gammalt. Det ligger fint beläget omringat av Mälarens vatten på en halvö. I slottet kan du beundra en stor porträttsamling en av Europas mest välbevarade teatrar från 1700-talet. Den vackra naturen och omgivningarna i den lummiga slottsparken är perfekta för en promenad.

Föredrar du en upplevelse på vatten när du ska hyra stuga i Mariefred, kan du även uppleva hur båtlivet var för 100 år sedan. Ångfartyget Mariefred har seglats med samma ångmaskin sedan 1903 på samma rutt. Den koleldade ångbåten tar dig fram över vackra Mälaren.

Välkommen att boka ditt boende

Hos oss på NOVASOL hittar du garanterat ett bra boende i Mariefred med omnejd för din nästa semester - om du är ute och bokar i tid! Vi på NOVASOL har förmedlat stugor och semesterhus i över 50 år. Hos oss är det säkert och tryggt att hyra hus i Mariefred. Vi har besökt alla varje boende innan uthyrning. Att hyra boende i Södermanland är det bästa sättet att semestra för att fritt kunna bestämma hur semesterdagarna ska se ut. 

NOVASOL är Sveriges största stugförmedlare och du hittar alla våra stugor i Mariefred här på vår hemsida. Har du några funderingar är du välkommen att höra av dig. Välkommen att hyra stuga i Mariefred redan idag!