search

Stugor i Bjurholm

För en semester året om

I Västerbottens län ligger den mysiga staden Bjurholm och väntar på dig, fylld med aktiviteter av alla olika slag. Såväl i orten som kommunen med samma namn finns något att se och göra för alla under årets alla årstider. Bjurholm är perfekt för dig som vill uppleva det bästa av naturen genom att hyra en egen stuga i norra Sverige. Alla stugor i Bjurholm som har lediga perioder för uthyrning, kan du finna och boka här på vår hemsida. Du är också välkommen att ringa till oss om du vill ha hjälp med din bokning eller bara har någon fråga du vill få svar på.

Avkoppling under semestern med en stuga i Bjurholm

Kom nära naturen i Bjurholm

Oberoende årstid erbjuder Bjurholm aktiviteter av olika slag. Området är ett perfekt semesterställe för vandring i det vackra landskapet. Området huserar många vandringsleder, men om endast en ska upplevas under semestern så är det Klangvägen. Längs med denna unika vandringsled finns olika ljudkonstverk utplacerade av konstnärerna, och konstverken låter genom vandrarnas aktiva handlingar. Dessutom har du fantastiska vyer under vandringen, speciellt från toppen av Rågberget.

För semestern i en stuga under vår, sommar och höst då snön har smält är området perfekt för att uppleva det grönskande området kring Öreälven i Bjurholm. Hyr en cykel eller ta en tur på hästryggen – transportalternativen i Bjurholm är många – för att ta sig till badstrand eller brygga för ett svalkande dopp. Vattnet kan också upplevas från kanot, fiskebåt eller forsränning. I området kring Bjurholm finns det gott om fiskevatten för den fiskesugne. För den som vill bestämma möte med skogens konung finns det älg farm i området. Vill du spela golf finns det i närheten en golfbana i fantastiska landskap.

Upptäck Umeåregionen

Det idylliska vinterlandskapet i området är något alldeles magiskt. Upplev de färgsprakande norrskenen från häst och släde, eller beundra uppvisningen från lugnet vid din stuga. För den skidsugne finns det möjlighet till både utförsåkning och långskidning. För den som vill komma snabbare fram över snön kan en hundsläde hyras, eller varför inte prova att köra snöskoter? Även på vintern kan fiskelyckan prövas med isfiske på något av de många ställena som erbjuds.

Inne i Bjurholm finns en handfull olika restauranger, dagligvaruhandel och flertalet affärer med lokala produkter. I centrum finns förutom affärerna en vackerkyrka som är värd ett besök under semestern. Önskas lite mer stadspuls ligger Umeå endast 6 mil från Bjurholm, vilket blir ett perfekt utflyktsmål för en dagstur. Umeå är känd som kulturstad, och bjuder förutom detta på ett större utbud av shopping och restauranger.

Boka boende i Bjurholm med omnejd

Boka en stuga i Bjurholm och upplev allting som staden erbjuder. Sök och boka den stuga som passar dig bäst direkt här på vår hemsida. Med hjälp av sökkriterierna kan du enkelt hitta rätt stuga just för dig. Där kan du välja om du till exempel bara vill se stugor till vilka du kan ta med hund, eller om de ska ligga nära sjö. Vill du ha ett bredare utbud att välja mellan, är du bland annat välkommen att se alla stugor i Lappland. Välkommen att hyra stuga i Bjurholm och Umeåregionen!