Stugor Arvidsjaur

Åk på en fantastisk och underbar stugsemester i norra Sverige. Endast 11 mil från Norra polcirkeln, i Lappland och mitten av Norrbottens län hittar ni det fantastiska, naturnära Arvidsjaur. Här finns det olika aktiviteter för alla naturälskare under årets alla årstider.

Hit åker ni nästan uteslutande för naturen. Naturen är överväldigande och här finns fantastiska vandringsleder, bra fiske och mängder av roliga vinteraktiviteter.

Varmt välkommen att boka någon av våra stugor i Arvidsjaur och Lappland!

A family with their dog enjoying dinner outside during a stay in a holiday home

Populära semesterhus i Arvidsjaur

Loading...

Djurvänliga semesterhus i Arvidsjaur

Loading...

Något för alla under hela året

I det område som ursprungligen var en sameby finns det aktiviteter för alla under årets olika årstider. Under våren när snön börjar att smälta bort är Arvidsjaur ett mecka för de som vill uppleva den fantastiska norrländska naturen på riktigt nära håll. Arvidsjaur är bland annat rätt ställe för att uppleva de otroligt vackra, ljusa sommarnätterna när solen aldrig riktigt går ner. 

Otaliga vandringsleder sträcker sig genom skog och fjäll, bland ett rikt växt- och djurliv.

Besök den magiskt blåa Grodkällan, (Tsuobbuoája) på Slengmyran, som påminner mer om ett tropiskt paradis än en kall källa i Lappland. Eller hyr en kanot och paddla er fram längs vattnet på någon av de vackra kanotlederna i området.

Den våghalsige kan prova på den mer fartfyllda varianten, forsränning. Pröva fiskelyckan i Arvidsjaur sjö, som betyder ”givmilt vatten” och se om den lever upp till sitt namn. I området finns gott om olika fiskevatten för fiske av alla de olika slag.

Arvidsjaur under vintern

Under vintern bjuder Arvidsjaur på en riktig vinteridyll med fantastiska snölandskap. Vi ger er några tips på roliga aktiviteter i Arvidsjaur under vintern tillsammans med familj och vänner:

  • Dra på längdskidorna! Runtomkring Arvidsjaur finns mängder av fantastiska spår att köra på. Flera av dem är dessutom upplysta.

  • Vinterfiske. Testa på fiskelyckan på isarna! Ta på ispiggarna och se till att isarna är tjocka nog. Glöm inte bort att se över fiskekort innan ni startar fisket.

  • Hundspannsåkning och släde. Testa på att bli dragen efter fantastiska slädhundar.

  • Åk snöskoter. I denna del av Sverige finns det fullt av skoterleder och är ett av de mer vanliga transportmedlen under den kalla perioden.

Har ni lite tur kan ni dessutom uppleva de vackra, dansande norrskenen när mörkret fallit på – en upplevelse ni aldrig kommer att glömma.

Upplev Lappland

I området finns ett litet utbud av restauranger och dagligvaruhandel, vars utbud täcker det nödvändigaste under semestern. Olika affärer med lokalprodukter finns dessutom i området.

Dagsutflykter till Piteå (11 mil), Luleå (14 mil) eller Skellefteå (12,5 mil) kan göras under semestern, där ett större utbud av shopping och restauranger finns att tillgå.

Välkommen att hyra stuga i Arvidsjaur

Upplev den spännande lilla staden och alla dess möjligheter genom att hyra stuga i Arvidsjaur.

På NOVASOL besöker vi varje enskild semesterbostad och går igenom den grundligt innan vi tar in den i vårt sortiment, vilket bidrar till att skapa trygghet hos våra kunder.Vi har stugor och semesterboenden i hela 19 länder i Europa och runtom i Sverige.

Glöm inte bort att kika bland alla våra stugor och semesterboenden i Lappland, ni hittar dem här!På NOVASOL tror vi att god och säker service är nyckeln till oförglömliga semesterupplevelser.

Det är därför vi är med dig på hela resan - både före, under och efter - så att du alltid är i säkra händer när du hyr stuga i Arvidsjaur med omnejd hos NOVASOL.

När ni har bestämt er för en av våra stugor i Arvidsjaur kan ni enkelt genomföra en bokning på vår hemsida eller via telefon.

Välkommen!