Stugor i Umeå

Att hyra stuga i Umeå är en upplevelse året runt. Naturen är starkt närvarande och staden känns levande av både människor, nöjen och kultur. Det är inte för inte att Umeå blev utsedd till Europas kulturhuvudstad 2014 och Sveriges klimatstad 2016. 

Den fantastiska kusten i Skärgården, naturupplevelser, nöjen för stora och små och intressant kulturhistoria lockar många att hyra stuga i Umeå. Med ett boende i Umeå och dess omnejd är det lätt att ta sig till centrum. Där finns många shoppingmöjligheter med både kända kedjor till små mysiga butiker och såklart bra restauranger och caféer. Här kan du få allt! Våra stugor i Umeå ger dig möjlighet att ta del av det mesta som finns att uppleva.

Stugor i Umeå nära havet

Populära semesterhus i Umeå

Loading...

Skärgården och dess öar

Umeås skärgård består av flera öar, de mest populära är Norrbyskär och ögruppen Holmöarna. Norrbyskär kantas av spännande kultur och historia, medan Holmöarna är rik på vacker natur och har dessutom ett naturreservat. Så här bör du, förutom badkläder, packa med vandringskängorna eller din cykel. Hoppa på färjan och njut av att vara ute i Skärgården.

Umeå vid havet

Äventyr och nöjen för hela familjen

Det finns gott om nöjen för hela familjen när man ska hyra hus i Umeå. Både naturrika upplevelser och bland annat bowling, lekland och liknande inne i centrum. 

  • Om man gillar naturvetenskap ska man besöka Umeås energicentrum som har en  äventyrspark och en experimentverkstad. Väldigt roligt för barn!

  • En utmaning man inte får missa, är Äventyrsstigen Nydala. Äventyrsstigen är en skogsled som är 800 meter lång. Längs hela stigen finns totalt elva utmaningar med olika svårhetsgrader för barn mellan 6-14 år.

  • ön Norrbyskär finns en höjdbana som passar för de allra modigaste, men även en lägre som passar barn och även vuxna. 

För att utforska området på riktigt med familjen, är det perfekt att hyra boende i Umeå. Vill du utforska ett större område i norra Sverige, kan du bland annat se våra stugor i Lappland.

Vandringsleder i närheten av våra stugor i Umeå

Får du energi av att vara ute i naturen? Vill du uppleva naturen på nära håll? Packa då ner vandringskängorna när du ska hyra stuga i Umeå. Vill du vandra med din hund, så kan du hyra stuga i Umeå med hund vis oss. har Det finns många vandringsleder i Umeå och ett tips är Ombergsleden som är lagom lång. Här tipsar vi om flera populära vandringsleder:

Ombergsleden: Ombergsleden är 1,2 km lång och har belysning på eftermiddagen/kvällen. På vintern pistas leden, så att du även kan vandra här vintertid. 

Holmsundsleden: Denna vandringsled är ca 10 km lång och löper längsmed havet och sjöar. 

Tavelsjöleden: Ca 42 km lång stadsnära vandringsled med många grottor att utforska längsmed leden. Du kommer även mötas av en helt underbar utsikt från Vallberget, Torrberget och

Tavelsjöberget. När du blickar ut över Tavelsjön kanske du kommer få en skymt av Tavelsjöodjuret!

Isälvsleden: Ca 60 km lång och ligger mellan Vindeln och Åmsele. Lättgången terräng och bra fiske. Naturen har formats av inlandsisen och här finns en av Sverige längsta rullstensåsar. Här finns även aktiva slamvulkaner.

Umeås kultur och historia

Umeå tillhör Västerbotten och kallas även för Björkarnas stad. Namnet Björkarnas stad kommer från den stora branden som skedde 1888, då stora delar av staden brann ner. När staden byggdes upp igen  planterades björkar som brandskydd. De skulle förhindra en att en eventuell framtida brand skulle sprida sig från hus till hus.   

Besök gärna Norrbyskärs museum som ligger på en ö ute i Skärgården. Ta färjan och upplev ön som en gång var Europas största sågverkssamhälle. För barnen finns bland annat en lekparken med skalenliga småhus byggda enligt hur det såg ut 1920-talet. Genom att hyra boende i Umeå via NOVASOL, kan du dyka ner i Umeås historia på nära håll.

Boka ditt semesterhus i Umeå med NOVASOL!

Du får tillgång till det mesta genom att hyra hus i Umeå med omnejd via NOVASOL. Kombinera en semester med bad och utflykter i skärgården till att lära känna Umeås historia och kultur. Har du även fyrbenta familjemedlemmar så har vi stugor i Umeå med hund. Passa på att åka in till centrala Umeå för en bit mat, lite shopping och besök ett museum. NOVASOL är Sveriges största stugförmedling och startades 1968 och har ett härligt utbud av stugor i Västerbotten. Är du intresserad av våra stugor i Umeå? Boka din stuga här direkt med NOVASOL.