search

Hyra hus i Spanien

Oavsett om du längtar efter stillheten vid en glittrande vik, att dansa tills solen går upp, är sugen på äventyr eller bara vill njuta av solen och stranden med familjen - så finns allt detta i Spanien!

Planerar du att hyra hus eller lägenhet i Spanien med NOVASOL, gör du det i vetskap om att vår egna, lokala personal har besökt alla semesterbostäder innan de tas in i sortimentet.

Dessutom ingår vårt Trygghetspaket med bland annat avbeställningsskydd (se Hyresvillkor) automatiskt och kostnadsfritt när du bokar direkt genom oss.

Välkommen till NOVASOL för din nästa semester i Spanien!

 

Boende Spanien

 

Semester som spanjoren

Söker du en mer genuin upplevelse av Spanien kan vi varmt rekommendera dig att hyra hus eller lägenhet här. Detta för att komma bort från massturismen och istället komma närmare och uppleva det riktiga Spanien. Så som spanjoren själv gör.

Du som väljer att hyra ditt boende i Spanien hos NOVASOL kommer nämligen att göra just det då alla våra semesterbostäder är privat ägda.

Dock så besöker vi alla våra boenden innan vi tar in dem i sortimentet för att säkerställa att de uppfyller våra krav och att boendets presentation motsvarar verkligheten.

Till alla bokningar ingår dessutom vårt Trygghetspaket kostnadsfritt och du är välkommen att ringa till oss om du behöver hjälp eller har frågor.

 

Hyr semesterhus i Spanien och njut av sol och värme

 

Semesterhus och lägenheter i Spanien med pool

Många anser att pricken över i för ett boende är om den har tillgång till pool. Detta vet vi om och det är också därför som en mycket stor del av våra över 2 000 semesterhus, stugor och lägenheter i Spanien har tillgång till just pool.

I många fall rör det sig om fristående hus som har en egen pool där ni kan njuta av svalkande bad utan att störas av andra.

När inte den möjligheten finns, så finns det istället ofta tillgång till en gemensam pool som delas med ett antal andra semesterbostäder.

Detta är ofta fallet vid till exempel semesteranläggningar och resorter där man har anordnat en större utomhuspool.

Genom att hyra hus i Spanien med pool är ni inte ’bundna’ av avståndet till havet. Tänk dig själv att ta ett morgon- eller kvällsdopp i den egna poolen.

Eller kanske är det en sådan där dag då ni känner för att inte göra någonting utan bara stanna ’hemma’ och koppla av i solsängarna vid poolen?

 

Semesterhus i Spanien med pool

 

Vem får följa med?

Fördelen med att hyra hus i Spanien är att det finns en stor variation och därmed är det också lättare för dig att hitta ett boende som passar just dina önskemål.

Är ni ett större sällskap, kanske flera familjer som reser tillsammans? Då är ni välkomna att boka något av våra större hus i Spanien. Att hyra ett stort hus gör att fler kan njuta av semestern tillsammans, utan att för den delen störas av andra. Bara välj hur många ni är som reser så visar sökresultatet här på vår hemsida, alla semesterhus och lägenheter som har sovplatser för er alla.

 

 

Är ni istället ’bara’ två, kan vi bland annat tipsa om att hyra lägenhet. På NOVASOL kan vi erbjuda semesterlägenheter i såväl byar som städer, till exempel Barcelona, Palma och Torrevieja.

Också för barn så är Spanien ett härligt resmål. Att just hyra hus i Spanien med barn gör det många gånger lättare att planera dagarna efter barnens schema och styra semestern efter just era förutsättningar och önskemål.

Storleken på ett semesterhus – och då även en egen trädgård – gör att barnen ofta har det utrymme de önskar för att leka.

Att dessutom ha en egen pool, gör att du har bättre koll på dina barn i poolområdet.

Det egna köket, gör att ni kan anpassa måltiderna efter era behov.

Kanske är det inte bara människor i resesällskapet utan också en hund? De är ju också en del av familjen och varför ska dem få stanna hemma? Hos NOVASOL finns det över 500 boendealternativ för dig som vill hyra hus i Spanien med hund.

Här på vår hemsida kan du enkelt söka bland enbart semesterhus i Spanien som välkomnar hund. Och bäst av allt (så länge huset tillåter och maxantalet uppfylls): hunden är välkommen utan extra kostnad!

 

Mat, kultur och skönt klimat

Om du har tänkt att hyra hus i Spanien kommer du ha möjlighet att få njuta av landets kulinariska läckerheter på balkongen, verandan eller varför inte på den lokala restaurangen. Du väljer helt själv hur just du vill ha det.

Plocka ihop lite tapas från butiken i området och avnjut dem med ett glas spanskt vin på altanen till din semesterbostad. Andra måsten i det spanska medelhavsköket är även paella och tortilla.

Att hyra hus i Spanien ger också möjlighet till att få uppleva ett rikt kulturliv. Har du till exempel tänkt hyra lägenhet i Barcelona kan du få skåda Gaudis fantastiska verk Sagrada Familia. Vill du få se en uppvisning i den starka dansen Flamenco är hyra hus i Andalusien en god idé då det är här den är som mest populär.

Just semesterlägenheter i städer är något som tillkommer fler och fler i vårt sortiment för varje dag. Idag kan vi inte bara erbjuda ett härligt utbud av centrala semesterbostäder i Barcelona utan du kan även hyra lägenhet i andra populära städer som till exempel Alicante, Torrevieja och Valencia.

 

Hyr hus i Spanien och upplev en smakrik matkultur

 

Favoriten Mallorca

Den populära ön Mallorca i Spanien har en vacker natur och mycket att erbjuda. Hos oss på NOVASOL, kan du välja mellan både semesterhus och lägenheter runtomkring på Mallorca. Många semesterhus på Mallorca har också egen pool och ligger relativt nära havet med en vacker havsutsikt. Andra semesterbostäder är belägna en bit bort från havet och har istället vacker utsikt över odlings- och berglandskap.

Upptäck charmiga orter genom att hyra hus i t.ex. Andratx, Alcudia, Puerto Soller och Valldemosa. Eller varför inte hyra lägenhet i Palma som är huvudorten på ön? Här finns liv och rörelse med ett rikt utbud av bland annat shopping, caféer och restauranger.

Har du tänkt hyra hus på Mallorca i Spanien för avkoppling men ändå vill ha närheten till pulsen i Palma har vi semesterhus för det med.

 

Hyr hus på Mallorca och koppla av på de vackraste av stränder

 

Tips på destinationer att hyra hus i Spanien

Om du inte just vill till Mallorca så kanske du frågar dig vart man i övrigt kan hyra hus i Spanien?

Det korta svaret är: Så gott som överallt. Majoriteten av våra semesterbostäder ligger längsmed kusterna och vid havet men det finns faktiskt även fina hus och lägenheter ibland annat Andalusiens inland.

Ett tips om du vill hyra hus i Spanien till ett billigt pris är att titta i regionen Murcia. Här har vi – bland annat – lägenheter och hus i resorter som är byggda kring mycket bra golfbanor.

Dessa resorter ligger 5-25 km från stränderna i Costa Cálida och har bland annat supermarket, pooler och minst en restaurang.

På grund av det låga priset är semesterbostäder i dessa resorter – till exempel – är mycket semester för pengarna. Oavsett om du har familjesemester eller är där för att spela golf.

Även i övriga Spanien kan man hitta guldkorn för semestern. Längs med kusten ligger populära platser som till exempel Costa del Sol – den spanska solkusten med städer som Malaga, Marbella och Nerja. Andra kända kuster är Costa Brava med Lloret de Mar och Costa Blanca med Alicante och Torrevieja.

Sist men inte minst är vi glada över att kunna erbjuda boende på Kanarieöarna – detta klassiska och tillika populära resmålet bland oss svenskar. Här finner du boende på de flesta av öarna men framför allt på Teneriffa, Lanzarote och Gran Canaria.

 

Hyr hus i Costa del Sol och upplev Spanska solkusten

 

När vill du resa?

Många väljer naturligtvis att hyra hus i Spanien under sommarens semesterveckor. Vädret är då som varmast och det är för många lättast att komma ifrån jobbet för att ta semester.

Som många säkert vet så är det dock inte ovanligt med att resor till Spanien under övriga delar av året. Har man möjlighet att resa bort under lågsäsong, kan Spanien erbjuda ett mycket skönare klimat än hemma i Sverige. Det är därför också populärt att hyra semesterbostad under lång tid i Spanien, framför allt under vinterhalvåret.

På NOVASOL kan du hyra hus i Spanien året om men du kan är boka för nästa år tidigt. Vi öppnar vanligtvis upp för bokning redan under sommaren året innan så exempelvis kan du boka semesterhus 2018 redan i 2017, och 2019 redan under 2018.

Faktum är dock att du kan boka ännu tidigare än så. Om du har hittat ett boende i Spanien som du gärna vill hyra, kan du kontakta oss så lägger vi in en förhandsreservation åt dig. På så sätt kan du försäkra dig om att du har första tjing när sedan bokningarna öppnas upp.

 

Vår service

I Spanien har vi arbetat med uthyrning under många år och vi har egen personal och servicekontor – bland annat vid La Torre Golf Resort – som ser till att rätt semesterbostäder kommer in i sortimentet. Våra lokala husrådgivare åker året om runt och besöker nya hus att ta in. Att vara lokal och ha lokal kunskap är mycket viktigt för oss.

Att vara lokal är också i syfte att hjälpa dig på bästa sätt under din vistelse. Skulle du ha frågor som semesterbostadens ägare eller kontaktperson inte kan hjälpa dig med, kan du kontakta vårt spanska kontor som ser till att du får rätt hjälp.

I dina resehandlingar, vår du kontaktuppgifter till såväl vårt spanska kontor som till vår hotline (som hjälper dig utanför ordinarie öppettider).

Vi har även samarbeten med lokala aktörer i Spanien för att kunna erbjuda bättre service till dig som gäst.

Exempelvis har vi partners som hjälper till så att det går att hyra sänglinnen och handdukar samt boka till städning. Till många semesterhus i Spanien kan denna typ av service också ingå i hyran.

Antingen är det inbakat i hyran, eller betalas den på plats vid ankomst. Vad som gäller för det boende som just du vill boka, står beskrivet på objektpresentationen innan bokning samt i dina resehandlingar.

 

Boka ditt boende i Spanien hos NOVASOL

På fastlandet och öarna har vi idag cirka 2 000 semesterbostäder i Spanien för dig att välja mellan och utbudet ökar hela tiden.

Du kan boka ditt nästa semesterhus i Spanien direkt här på vår hemsida. Om du har några frågor eller vill ha hjälp med din bokning är du varmt välkommen att ringa eller maila till oss. På NOVASOL har vi arbetat med stuguthyrning sedan 1968 så vi har i dag goda erfarenheter av våra gäster söker och önskar.

Om du även är intresserad av något annat land har vi ett brett utbud av semesterhus i övriga Europa. Hos NOVASOL kan du hyra hus för semestern i nästan alla av kontinentens länder.

Varmt välkommen till NOVASOL och ditt nästa semesterhus i Spanien!