search

Stugor i Rogaland

Upplev den sydligaste regionen i Fjord Norge

Med NOVASOL kan du hyra stuga i Rogaland, den sydligaste regionen i Fjord Norge. Rogaland består främst en kustregion med fjordar, stränder och öar. Här finns den 42 kilometer långa Lysefjorden. Namnet betyder ljus och fjorden sägs ha fått namnet efter de lätt färgade granitklipporna längs sidorna av fjorden. Klippan Preikestolen ger en fanatisk utsikt över Lysefjorden.

 

Upptäck Rogaland

Landskapet I Rogaland består av kulliga dalar i söder, det flacka landskapet vid Jaeren i sydväst och Ryfylke och Haugesund i norr. NOVASOL kan som stugförmedling i Norge erbjuda stuguthyrning i Rogaland där du kan ta del av det vackra landskapet.

 

Intresset för regionen började redan under vikingatiden och består än i dag. Söder om Stavanger ägde år 872 ett av Norges största och viktigaste slag rum, slaget vid Hafrsfjord. Kung Harald Hårfagre vann slaget och var därmed den första som gjorde Norge till ett rike. Ett minnesmärke över detta slag finns vid havet vid Hafrsfjord. NOVASOL har flera stugor i Rogaland för dig som är intresserad av traktens spännande historia.

 

I dag är Rogaland ett modernt och expansivt område som är tätt förknippat med oljeutvinningen i Nordsjön. Stavanger räknas idag som Norges oljehuvudstad. Här är atmosfären mycket internationell. Är du intresserad av att besöka Stavanger kan du hyra stuga i Rogaland med NOVASOL. Rogaland är känt för en rik kultur. Stavanger har valdes till Europas kulturhuvudstad 2008 och är absolut värt ett besök om du är kulturintresserad.

 

Stugsemester i Rogaland

NOVASOL har många stugor i Norge där du kan ta del av vårt grannlands fina natur och kultur. Besöker du Rogaland kan du uppleva de branta bergen i öster, djupa fjordarna i söder, brusande vattenfall och långa sandstränder vid Jaeren. NOVASOL har ett stort utbud av stugor i Rogaland för dig som vill ta del av den fina naturen.