Stugor i Stavanger

NOVASOL har flera stugor i Stavanger i Sydvästra Norge. Här finns något för alla! Stavangers imponerande natur består av allt från vackra fjordar och fjäll till långa, vita stränder. Det finns även ett stort utbud av museer och andra kulturella evenemang. NOVASOL har ett stort utbud av stugor i Rogaland för dig som vill ta del av det vackra Stavanger.

Ferienhäuser Stavanger - Rogaland

Populära semesterhus i Stavanger

Loading...

Semesterhus med flexibel ankomst i Stavanger

Loading...

Upplev Stavangers storslagna natur

Själva namnet Stavanger kommer från stafr som betyder brant klippa och anger som betyder fjord eller vik. Namnet Stavanger betyder alltså fjorden vid den branta klippan och detta sammanfattar också Stavangers natur på ett bra sätt. I Stavagner finns både höga toppar och djupa dalar. Här finns Lysefjorden, Solastranden och den världsberömda klippan Preikestolen. Preikestolen är beläget på 604 meter över havet och är den mest besökta attraktionen i Rogaland. Här kan du ta del av en fantastisk utsikt över fjorden. Den storslagna naturen är något som måste upplevas. Det milda klimatet gör att Stavanger är grönt under stora delar av året och temperaturen är behaglig. NOVASOL har som stugförmedling i Norge flera stugor i Stavanger för dig som vill besöka Lysefjorden, Solastranden eller Preikestolen.

Norges oljehuvudstad

Det första oljefältet upptäcktes vid Ekofisk i den södra delen av Nordsjön 1969. Detta har gjort att Stavanger blivit centrum för den norska oljeindustrin i Nordsjön och har blivit Norges ”oljehuvudstad”. Oljeindustrin gör att det samlas människor från hela världen och staden har en internationell atmosfär. Med NOVASOL kan du hyra stuga i Stavanger och uppleva Norges oljehuvudstad. I Stavanger finns också det norska Oljemuseet som visar hur olja och gas blev till för miljoner år sedan. Ett besök här brukar uppskattas av stora som små.

Shopping och kultur

Vill du ta del av shopping, kultur och historia bör du hyra stuga i Stavanger. Här finns det gott om trevliga restauranger och spännande butiker. Själva centrum i är relativt litet så är det lätt att nå de flesta sevärdheterna till fots. Den gamla stadsdelen består till stor del av trähus och är mycket väl bevarad. Här finns över 170 vita trähus som i dag främst används som butiker och pubar. Ta med familjen och strosa runt på gatorna och gränderna i Stavanger och ta del av den fina staden. Stavanger har även ett brett utbud av kultur, 2008 utsågs staden till Europas kulturhuvudstad. Matfestivalen Gladmat lockar mängder av besökare varje år och brukar hållas i slutet av juli. Här kan den matintresserade testa på olika sorters mat och dryck, titta på tävlingar och shower. I Stavanger finns också flera museer. Förutom Norsk Oljemuseum finns också Stavanger Kunstmuseum och Norsk Hermetik-museum som absolut är värda ett besök.

NOAVSOL har flera hyra stuga Norge för dig som vill besöka vårt natursköna grannland. Norge, Rogaland och Stavanger bjuder både på en vacker miljö och rik kultur och historia. Stavanger är en bra utgångspunkt för utflykter till andra platser i regionen Rogaland. Genom NOVASOL kan du hyra stuga i Stavanger ta del av den vackra staden.