search

Hyra hus i Grönninghoved

Stort utbud av boenden nära havet

Området Grönninghoved på södra Jylland är en perfekt plats att hyra semesterhus i Danmark. Detta oavsett om ni reser med familj, som par eller med en grupp vänner. Områdets upplevelser, natur och städer har ett mycket stort och varierat utbud, där det finns något för alla. Du kommer utan tvekan att hitta ett riktigt fint semesterhus på södra Jylland om du väljer Grönninghoved som din semesterdestination.

Havet vid Grönninghoved på södra Jylland

Upplev Kolding - nära ditt semesterhus i Grönninghoved

Väljer du att hyra stuga i Grönninghoved för din semester får du möjlighet till en hel del semesterupplevelser. Vi rekommenderar definitivt att du gör ett besök till den närmaste större staden, Kolding. Stadens många sevärdheter och de charmiga omgivningarna kan utforskas året runt.

Den mest kända attraktionen i Kolding är Koldinghus. Det gamla kungliga palatset grundades på 1200-talet och har haft en händelserik historia. Koldinghus brann 1808 och stod fram till 1930-talet som en stor ruin. Delar av slottet byggdes om, men först på 1970-talet började den kompletta restaureringen av slottet. Restaureringen av slottet tilldelades EUROPA NOSTRA utmärkelsen 1993. Slottet står idag mycket vackert i grönområdet i Kolding. Det finns mycket att se och göra på Koldinghus, där många bra evenemang hålls baserat på Koldinghus spännande historia.

Slott i Kolding nära Grönninghoved

Att se och göra i Kolding

Uppskattar du att se och lära? I Kolding och nära Grönninghoved finns flera museum, bland annat:

 • Danmarks sjukhistoriska Museum - Kolding: Utställningarna visar sjukdomshistoria, patient och hälsosystemets historia i Danmark.
 • Trapholt - Kolding: Det enda museet i Danmark som visar både hantverk, konst, design och möbeldesign.
 • Danska Leksaksmuseum - Christiansfeld: Här presenteras alla typer av leksaker, från farmors docka till moderna plastleksaker.
 • Harteverket - Kolding: Det här är Danmarks första stora vattenkraftverk. Idag är platsen ett spännande upplevelsecentrum.
 • Kolding Miniatyrstad i den Geografiska Trädgården - Kolding: Kom och upplev Kolding stad som det såg ut åren 1860-1870 i miniatyr.
 • Kungliga museet - Vamdrup: Här berättas historien om Vamdrup som en tidigare stationsstad. Se även Danmarks längsta modelljärnväg.

Stadens gågator och Kolding Storcenter skapar tillsammans en shoppingmiljö som ger gott om möjligheter till inköp och mysig shopping. Oavsett vad du saknar så finns det i Kolding.

Kolding erbjuder också goda matupplevelser. Du hittar alla typer av restauranger som serverar allt från klassisk dansk mat, till japanska läckerheter och barnvänliga menyer på de kända kedjerestaurangerna. Upplevelserna i Kolding är många och vi är helt övertygade om att du kommer att få fina upplevelser hem från denna semester i ett boende i Danmark.

Semesterhus vid havet i Grönninghoved, Danmark

Vackra naturupplevelser och närhet till strand

Naturen kring våra stugor i Grönninghoved är ett kapitel för sig. Du kan se fram emot närhet till en riktigt fin strand när du väljer att tillbringa din semester på södra Jylland i ett semesterhus i Grönninghoved. När du tittar på vårt urval av stugor i Grönninghoved märker du att inget boende ligger långt från stranden. Stranden vid Grönninghoved är härlig och barnvänlig. Vattnet är lugnt och inte så djupt. På stranden finns också en brygga, för dem som vill komma ut på lite djupare vatten. Från stranden kan du titta över till Fyn och i horisonten kommer det ofta att finnas vindsurfare som susar över vattnet.

Andra stränder nära Grönninghoved stugområde:

 • Hejlsminde Strand - Stor, barnvänlig strand i Hejlsminde centrum.
 • Binderup Strand - Barnvänlig strand vid Skamlingsbanken.
 • Løverodde Strand - Familjevänlig strand i utkanten av Stenderupskogen.
 • Skibelund Strand - liten strand med stort grönområde nära Solkær Enge.

Genom att hyra hus i Grönninghoved kan du enkelt njuta av en eller flera av de härliga stränderna som finns i Danmark. Ett semesterhus i Danmark är för många människor lika med närhet till havet och stranden. Hela året älskar vi att gå till stranden och känna den friska havsluften på våra kinder. Det betyder också att det alltid finns en efterfrågan om semesterhus nära havet. Det är värt att komma ihåg om du funderar på en semester alldeles vid vattnet i Danmark.

Grönninghoved Strand i Danmark

Skogsområden att uppleva

Runt ditt semesterhus i Grönninghoved finns också flera vackra skogsområden. Nära till Lillebælt och Skamlingsbanken kan du besöka Grönninghoved Strandskog. Norr om Grönninghoved kan du också besöka:

 • Nørreskoven
 • Midtskoven
 • Sønderskoven  

I dessa skogar finns det träd som är över 500 år gamla och flera historiska monument, såsom 5 500 år gamla stendösar och gravhögar från bronsåldern. Djurlivet är rikt i skogen och oavsett när på året har du valt att tillbringa din semester i en av våra stugor i Grönninghoved finns det många fina upplevelser i skogen.

Stugor i Grönninghoved nära havet

En spännande natur- och kulturupplevelse nära Grönninghoved

När du är på semester i södra Jylland måste du också åka till Skamlingsbanken, som inte ligger långt från Grönninghoved. Skamlingsbanken är både ett mycket vackert naturområde och en bit dansk kulturhistoria. De vackra omgivningarna inbjuder till en lunch i grön på en solig dag eller för en frisk vandring längs t ex. Den 5 km långa markerade vägen som tar dig runt det vackra området.