search

Hyra hus i Bogense

Semester vid havet på norra Fyn

Bogense ligger i norra delen av Fyn vid Kattegat. Den gamla handelsstaden är en mysig och idyllisk stad, där du verkligen kan uppleva Fyns charm. Du har strand, stad, hav och upplevelser inom kort avstånd från ditt semesterhus i Bogense

Bogense på Fyn i Danmark

Bogense - vad ska du se och uppleva?

När ni valt att hyra hus i Bogense finns det ett hav av upplevelser och attraktioner som kan besökas under semestern.

Bogense är en 700 år gammal handelsstad som verkligen klarar av att charma sina besökare. Vackra gamla hus ligger sida vid sida på de mysiga gatorna. Det är verkligen inte utan anledning att Bogense kallas Danmarks trevligaste stad.

Genom staden ringlar sig stadens bäck, Bybækken. Bybækken har tidigare haft en stor betydelse för Bogense. Här tvättade stadens fruar kläder och vid eldsvåda i staden användes vattendraget som dåtidens brandbil. Dessutom sägs att sjöjungfrurna simmade i bäcken från deras slott, som låg norr om staden.

Bogense är fortfarande en livlig stad med ett stort utbud av affärer. Även om ni inte letar efter en ny soffa eller matbord, besök stadens stora möbelaffär som ligger i Den Gamle Köpmansgården. Köpmansgården är en vacker byggnad med sneda väggar och rött tegeltak. Förutom den stora möbelaffären i Bogense finns här alla slags butiker. Allt från rikstäckande kedjor, klädaffärer, leksaksaffärer, till butiker med hantverk och lokala produkter samt en stor stor loppmarknad.

Under rundturen i Bogense kan du ta en liten paus vid stadens antagligen minsta attraktion, nämligen kopian av Manneken Pis-statyn. På det lilla torget finns ett par bänkar där du kan vila fötterna och kanske njuta av en glass om du är på sommarsemester i Bogense. En annan liten, liten attraktion i Bogense är huset på Torvet 15. Huset är 23 kvm och bland de minsta stadshusen i Danmark.

Bogense är också berikat med en härlig strand, en trevlig marina och en mysig gammal hamn, som är ett måste under din semester på Fyn.

Marina i Bogense, Danmark

Besök Æbelø under din semester

På en solig sommardag finns det inget bättre än att packa en picknickkorg och åka ut på det böljande blå. I naturen kring Bogense finns det många vackra områden där du kan koppla av och njuta av den vackra naturen. Vi rekommenderar definitivt att du åker till ön Æbelø

På Æbelø finns en härlig strand, fina skogar, ängar och ett rikt djurliv. Idag är ön obebodd om du bortser från alla fåglar och rådjur. Men en gång i tiden bodde här upp till 40 personer, som levde på jordbruk och fiske. Runt ön kan du fortfarande se några av husen och resterna av öns egen skola. Du kan komma runt ön genom att följa den 7 km långa vandringsleden. För att komma till Æbelø måste du korsa vattnet medan det är lågvatten. Innan du lämnar, kom ihåg att kontrollera tidvattenstabellen.

Det finns gott om vacker natur längs norra Fynskusten. Du kan besöka både strand, skog, kärr och se betande kor på de platta strandängarna. Om du gillar att vara i naturen när du är på semester i ett semesterhus på Fyn, så finns det flera olika alternativ runt Bogense. Ta fiskespöt och prova lyckan antingen från kusten eller i ett av kärren, som Rune Mose och Eskelund Mose.

För långa promenader rekommenderar vi att du går till området på Søndersø, sydost om Bogense. I det kuperade och skogbevuxna området finns det riktigt fina vandringsleder. Du kan också gå till Langesø Skog, där du kommer att passera Langesø Slott och Langesø Skovkapel. Både höst och sommar är det ett vackert område, där du får gott om frisk luft och fina naturupplevelser innan kosan styrs tillbaka till ditt boende i Bogense.

Strand vid havet vid Bogense

Bra stränder nära ditt semesterhus

En viktig del av att semestra i ett boende i Danmark är resor till stranden och havet. Väljer du att hyra hus i Bogense, så finns det flera möjligheter att njuta av semestern på stranden.

Bogense Marina Beach: Vid den fina marinan i Bogense har en artificiell sandstrand på 18 000 m2 byggts. Stranden är från 2004 och har snabbt blivit en populär plats för badande semesterfirare. Stranden har blå flagg vilket visar att det här är en riktigt bra strand med rent vatten. Vattnet blir långsamt djupt och gör det därför en bra strand för familjer med barn. Stranden är också väl skyddad för stora vågor. Det finns också bra surfmöjligheter utanför Bogense Marina, för dem som gillar stranddagar med fart.

Skåstrup Strand: Inte långt från Bogense är Skåstrup Strand. Stranden ligger precis vid det stora semesterhusområdet. Denna strand har också blå flagg på grund av det goda badvattnet och bra faciliteterna. På stranden finns ett fint grönområde, där det också finns plats för att sola, ha picknick och eller spela spel. Om du inte ett strandlejon, och hellre provar fiskelyckan, så finns det också bra fiskemöjligheter på Skåstrup Strand.

Stugor vid Skåstrup Strand nära Bogense

Semesterhus i närheten av Bogense på norra Fyn

Det finns flera riktigt bra semesterhus och semesterlägenheter på norra Fyn. Därför kan du enkelt hitta en ledig stuga nära Bogense, om det inte finns något tillgängligt direkt i orten.

  • Stugor vid Skåstrup Strand: Ligger ca. 8 km från Bogense. Här kan du hyra flera olika semesterbostäder, alla belägna i det mysiga stugområdet nära den fina stranden. Från din stuga på Skåstrup Strand kan du också njuta av den vackra naturen på Nordfyn och besöka områdets många bra attraktioner.
  • Stugor vid Bro Strand: Detta område är ca. 14 km från Bogense och är ett vackert semesterområde bredvid Båring Vig. Några av de stugor som hyrs ut i Bro Strand ligger tillsammans i ett stort område med flera gemensamma faciliteter. Hyr du ett semesterhus i Bro Strand kan du använda flera olika spelplaner för b.la. fotboll och tennis och barnen kan njuta av lekplatsen och hitta nya vänner.
  • Stugor på Hasmark Strand: Om du tar dig över till Odense Fjord, kommer du till ett av de mest kända semesterhusområdena på Fyn, Hasmark Strand. Här har det alltid varit populärt att hyra ett semesterboende. Det återspeglas också i det stora utbudet av både små och stora semesterhus i området. Många av stugor vid Hasmark Strand har havsutsikt och direkt tillgång till den goda stranden. I allmänhet är dock inte stranden långt borta från något av semesterhusen här.