Semesterhus i Nyborg

Om du aldrig semestrat på Fyns östkust, är det dags att ändra på det. Bara en halvtimmes bilresa från Odense, i Stora Bälts Fené, ligger Danmarks hjärta, Nyborg.

Staden från 1200-talet som rymmer Nyborgs Slott, Vor Frue Kyrka och drygt 17 000 invånare, som erbjuder många upplevelser. Detta gör staden och det omgivande landskapet perfekt för en semester i ett semesterhus i Nyborg.

Nyborg på östra Fyn

Populära semesterhus i Nyborg

Loading...

Djurvänliga semesterhus i Nyborg

Loading...

Semesterhus med flexibel ankomst i Nyborg

Loading...

Det historiska Nyborg

Staden befästes av Valdemar den Stora i slutet av 1200-talet och staden har sedan vuxit runt Danehof Slott (eller Nyborg Slott), som är det äldsta kungliga slottet i Norden. Vor Frue Kyrka, som med Danmarks högsta spira inte heller ska missas. De två imponerande arkitektoniska verken är symboler för dåtidens kungamakt och perfekta sevärdheter för alla som hyr semesterhus på Fyn.

En semester på Fyn är fylld av historia, och denna östfynska pärla har mycket att erbjuda. Även när det gäller gastronomi lovar Nyborg att göra semestern spännande. Den välrenommerade restaurangen Den Gode Smag serverar sydinspirerad mat, och enligt Den Danske Spiseguide är restaurang Lieffroy en av de absolut bästa gourmetrestaurangerna utanför Köpenhamn!

Nyborg Slot på Fyn

Hyr ett semesterboende med fokus på avkoppling

Det kan vara otroligt avkopplande att hyra hus i Danmark, speciellt när du är i den vackra Fynska omgivningen. I detta område är det speciellt Nordenhuse och Tårup Strand där det finns flest alternativ att hyra stuga. Oavsett om det är ett semesterhus med bastu / spa, vedeldad spis, vacker havsutsikt eller hela paketet, finns det något att välja mellan.

För familjens yngsta är Nyborg Badeland är en stor hit. Med stora pooler, trampoliner i olika höjder och en 34 meter lång vattenrutschbana, garanteras barnen en händelserik och rolig dag. Vattenparken erbjuder också barnsimning, så även den minsta i familjen kan delta.

Vill du uppleva Fyn med hund? Kring Nyborg har vi flera alternativ om du vill hyra stuga med hund till din semester.

Semesterhus vid Tårup Strand, Nyborg

Semester på vackra Fyn

Nyborg är också hem till världens tredje längsta hängbro, Europas näst längsta undervattenstunnel och Danmarks högsta punkt. Det är förstås Storebältsbron - ingenjörskonst utan dess like! Storebältsbron kan upplevas från Nyborgs vackra kust eller från naturrike Sprogø.

Nyborg Kommun har en mängd herrgårdar, skogar och stränder, vilket gör området mycket lämpligt för en cykeltur med familjen. Oavsett vilken väg du väljer, kommer du att kunna bekanta dig med de läckra lokala råvarorna som säljs längs vägarna i de lilla gårdsbutikerna. Efter en idyllisk cykeltur och med korgen full av Fynska delikatesser, styrs kosan tillbaka till ditt semesterhus i Nyborg.

På Fyn är de lokala råvarorna och lokalproduktionen högt värderade. Det har bland annat startats två mikrobryggerier. Speciellt Refsvindinge Bryggeris Ale nr 16 har bidragit till att placera området på kartan för ölälskare.

Upplev en semester i Nyborg på Fyn i Danmark

Så vad vill du se på semestern?

När det kommer till att hyra hus på Fyn, kommer naturen nästan alltid att vara mittpunkten. Här är Nyborg och resten av östra Fyn inget undantag. Det är genom naturen och de underbara kusterna och romantiska herrgårdar och skogar som du verkligen lär känna Fyn.

Det finns otroligt många saker du kan uppleva på din semester till Nyborg. Vi har samlat 5 attraktioner, som vi anser värda att se när ni har valt att hyra någon av våra stugor i eller i närheten av den charmiga kungliga staden.

Topp 5 attraktioner i Nyborg

  • Danehof slott - Byggd 1170 och ursprungligen använt som kungligt palats. Det är här som Danmarks första konstitution undertecknades. Förutom de imponerande riddarna och den vackra fasaden är slottet en viktig hörnsten i Danmarks historia.

  • Vor Frue Kyrka - Kyrkan började byggas i slutet av 1400-talet och imponerar med Danmarks högsta spira, som sattes på år 1589. Absolut värt ett besök - kyrkan är lika imponerande från insidan som den är från utsidan!

  • Nyborg Badeland - När semestern ska vara lite mer aktiv - eller när barnen saknar lek och kul är Nyborg Badeland en hit.

  • Landsporten i Nyborg - Fram till 1869 var porten den enda offentliga ingången till Nyborg, och när porten hade stängt, fick man snällt vänta till nästa morgon för att komma in i staden!

  • Korsbrødregården - Medan många andra handelsstäder på medeltiden fick ett kloster, fick Nyborg Korsbrødregården. Byggnaden är av de äldsta bevarade husen i Danmark.

Det finns mycket att se på Fyn och runt Nyborg och områdets storlek och antal sevärdheter gör den särskilt lämplig för spontana upptäckter. Ta en promenad genom staden och ut mot kusten eller en cykeltur på landsidan och bli fascinerad av områdets magiska slott och vackra skogar. Det blir en oförglömlig resa med massor av bra semesterminnen från din semester i ett semesterhus i Danmark.