Stugor i Fåborg att hyra

Fåborg på Fyn i Danmark

Stugor i Fåborg att hyra

Fåborg - eller Faaborg på danska - är en av Fyns gamla handelsstäder. Här kan du uppleva mysiga gamla korsvirkeshus, kullerstensgator och på sommaren kan du följa väktarna när de går genom staden på natten och berättar om historier om staden och sjunger gamla väktarsånger.

Söker du ett boende i Danmark för en aktiv semester är Fåborg på Fyn ett utmärkt alternativ. När du väljer att hyra hus i Fåborg eller dess närhet kan du vara säker på att det finns ett brett utbud av aktiviteter för alla som följer med på semestern.

Populära semesterhus i Faaborg

Loading...

Djurvänliga semesterhus i Faaborg

Loading...

Semesterhus med pool i Faaborg

Loading...

Semesterhus med flexibel ankomst i Faaborg

Loading...

Ett utmärkt val för familjens nästa stugsemester

Om du hyr ett semesterhus i Faaborg kan du välja att ta vägen förbi Carl Nielsens barndomshem. Där får du en glimt av den världsberömda musikerns liv, uppfostran och karriär. Under semestern i Fåborg kan du också välja att besöka Fåborg Museum, som innehåller flera verk av Fyns målare som Peter Hansen, Johannes Larsen, Alhed Larsen, Fritz Syberg, Anna Syberg och många fler.

För järnvägsentusiaster finns det också gott om möjligheter att få en riktig upplevelse i Fåborg under sommaren. Du kan åka med det gamla veterantåget till Korint, varifrån du sedan kan cykla, vandra eller åka till Ringe. Du kan också välja att besöka Danmarks järnvägsmuseum i Odense och lotsas till den tid då järnvägen var den mest använda transportformen mellan regionerna. På järnvägsmuseet kan vuxna berätta för barnen om deras berättelser runt den tid då de använde tåget före bilen.

Odense är en mycket trevlig stad med många bra museer, restauranger och fina parker. Därför rekommenderar vi definitivt att du tar dig tid att utforska den Fynska huvudstaden. Det är inte långt till Odense, oavsett var på Fyn ni väljer att hyra ett semesterhus.

I Odense kan du även uppleva H.C. Andersens hus och H.C. Andersens Museum, där du kan dyka in i den äventyrliga världen som H.C. Andersen skrivit. Här kan äventyret börja för både unga och gamla.

Ta en tur till Odense från ditt semesterhus i Fåborg

Utflyktsmål från ditt semesterhus

När du hyr en av våra stugor i Fåborg kan du åka på öhoppning till Avernakø, Lyø eller Ærø, där du också kan uppleva den gamla sjöstaden Marstal. Här kan du få insikt i Danmarks maritima historia och se hur livet levdes när männen var till sjöss.

Om du har bilen med på semestern rekommenderar vi att besöka LEGOLAND i Billund, en stor internationell nöjespark som bara är ca. 1,5 timmars bilresa från Fåborg. En semester i Fåborg betyder inte bara heldagar i Fåborg.

Hus att hyra i Fåborg nära havet och naturen

Upplevelser i naturen

Gillar du naturupplevelser, finns det en mängd stränder och skogar samt naturområden runt Fåborg och hela södra Fyn. Fåborg Fjord inbjuder dig också till underbara promenader i Fyns vackra natur. Runt fjorden finns det många vandrings- och cykelleder för alla som bara gillar naturen och vara aktiva på egen hand.

Två av våra stugor i Nab nära Fåborg

Boende nära Fåborg

Skulle det inte finnas lediga stugor inne i Fåborg, oroa dig inte. Nära Fåborg hittar du flera andra fina stugor och semesterhus, till exempel:

  • Det mycket populära semesterhusområdet Nab ligger ca. 7 km söder om Fåborg stad. Här hittar du moderna semesterhus, belägna på öppna tomter där du har en fin utsikt över Södra Fynskärgården. På det öppna havet kan du se flera segelbåtar köra förbi under sommaren. Semesterhusen på Nab är välutrustade, ofta med bastu och spa. Stranden vid Nab har en badplats och en fin sandstrand, en otroligt barnvänlig strand. Du bör dock vara medveten om att vid vissa tillfällen kan det vara mycket tång på stranden.

  • Horne Sommerland är ett annat område på Fyn som är populärt för hyra av semesterhus. Här bor du 10 km från Fåborg. I Horne Sommerland finns plats för den moderna familjen, där det finns gott om möjligheter att fiska eller bara njuta av naturen eller sikten på Södra Fynskärgården.

  • Ett tredje stugområde är Dyreborg ca. 7 km från Fåborg. På Dyreborg hittar du också en liten fiskehamn som heter Dyreborg Hamn. Inte långt från Dyreborgs hamn är Dyreborgskogen, där det finns en vacker och barnvänlig strand där det är möjligt att kombinera en picknick med en badtur.

Välkommen att hyra hus på Fyn

På hela Fyn hittar du semesterhus att hyra. Särskilt längs kusterna finns många fina semesterboenden. Det har alltid varit populärt att hyra hus på Fyn direkt vid havet. Fyn ligger centralt i Danmark och har en bra infrastruktur, vilket gör det enkelt att ta sig runt till de många attraktionerna, sevärdheter och naturupplevelser som Fyn är så rik på. NOVASOL har egna kontor runt på Fyn, så om du behöver bra råd för din semester, är vi alltid redo att hjälpa till med vår lokalkunskap.