Stugor i Nora

Välkommen att hyra stuga i Nora hos NOVASOL för din nästa semester i Bergslagen. Den genuina, fina trästaden är ett härligt besöksmål där också naturen och sjöarna sätter kronan på verket. Du kan boka våra stugor i Nora här på vår hemsida eller genom att kontakta oss – vi hjälper dig gärna!

Upplev trästaden Nora och dess omgivande natur

Populära semesterhus i Nora

Loading...

Upptäck trästaden i Bergslagen

Nora har en speciell känsla och atmosfär som ligger över staden. Det genuina och gamla märks på stadens träbyggnader och på många platser i staden återkommer den härliga känslan av att befinna sig i charmig och autentisk miljö.

Tätorten Nora är centralorten i kommunen med samma namn. Såväl ort som kommun ligger i Örebro län samt landskapet Västmanland. Med över 6000 invånare är den också den klart största orten i kommunen där du även finner orterna Gyttorp, Ås och Striberg.

Nora är en del av destination Bergslagen tillsammans med Kopparberg. Lindesberg och Hällefors/Grythyttan. I Bergslagen bjuds du in till fantastisk natur med vildmark, sjöar och blomstrande ängar. Till Bergslagen och Nora åker naturälskaren för att bland annat lyssna till tystnaden och vandra i den vackra naturen.

Från tätorten Nora har du inte långt till Grythyttan – cirka 40 kilometer – där du bland annat kan besöka berömda Måltidens hus. För puls, stadsliv och större utbud av till exempel shopping, tar du och resesällskapet en tur till Örebro stad som ligger ungefär 35 kilometer från Nora.

Andra besöksmål i Nora

Trästaden Nora har flera besöksmål och sevärdheter. Ett av dem är Göthlinska Gården som hör till ett av de vackraste trähusen i staden. Huset är bevarat så som det exakt såg ut under 1800-talet när den borgarfamiljen Göthlin bodde här. Som muséum är Göthlinska Gården väl värd ett besök när du hyr stuga i Nora.

Gör ett besök till kvarteret Bryggeriet – Noras kreativa kvarter – och ta del av butiker, hantverk, utställningar, café och restaurang. Här har det gamla industriområdet från 1800-talet omvandlats till en kreativ och nyskapande miljö.

Också Veteranjärnvägen och Noras stationsområde är ett besöksmål som är uppskattat av såväl stor som liten. Här kan du bland annat se välbevarade rälsbussar och ånglok från förr. Du kan även åka desamma från Nora till Järle och Pershyttan under sommartid.

Stugförmedling med bokning online

I Nora kommun har vi arbetat med stugförmedling under många år vars utbud också är en del av våra stugor i Örebro. Här kan du hyra stugor av olika slag på flera platser i kommunen. Hyr du någon av våra stugor i Nora så bor du allt som oftast nära sjö. Flera boenden i området välkomnar också husdjur. Detta gör det enkelt för dig som vill semestra i Nora med hund. Faktum är att om huset tillåter husdjur så får upp till två stycken hundar följa med – utan extra kostnad!

Gör en sökning idag för att se vårt utbud av stugor i Nora kommun och resten av Örebros län. När du hittat den semesterbostad som passar just dig, kan du boka den direkt här på vår hemsida. Vår duktiga kundservice står även redo att hjälpa dig over telefon och mail om du skulle ha några frågor eller vill ha hjälp med att boka din stuga i Nora.