Stugor i Grythyttan

Vackert beläget mellan sjöar finner du Grythyttan i Örebros län. I, och i omgivningarna runt omkring, kan du hyra stuga hos NOVASOL för en härlig sjönära semester. Du kan söka efter stugor i Grythyttan samt boka ditt boende direkt här på vår hemsida eller genom att ringa till vår kundservice.

Sjönära stugor i Grythyttan

Populära semesterhus i Grythyttan

Loading...

Djurvänliga semesterhus i Grythyttan

Loading...

Semesterhus med flexibel ankomst i Grythyttan

Loading...

Mitt i naturen

Grythyttan är den näst största tätorten i Hällefors kommun. Kommunen gränsar till såväl Karlskoga och Nora, som Lindesbergs och Ljusnarsbergs kommun. Kommunen ligger i den nordvästra delen av Örebros län och häri ligger Grythyttan i mitten.

Med sitt läge är orten också en bra bas för utflykter. Upplev Nora som ligger cirka 50 km från Grythyttan, eller ta en lite längre tur till Värmland och soliga Karlstad (92 km) eller länets residensstad Örebro (72 km).

I den lilla orten har du som hyr någon av våra stugor här goda möjligheter till en avkopplande semester vid sjö där lugn och ro råder. Faktum är att det finns över 350 sjöar i trakterna. Orten ligger mellan sjöarna Torrvarpen och Sör-Älgen vilket ger dig möjlighet till såväl svalkande bad som bra fiske i denna del av Grythyttan. Runt omkring din stuga i området kommer du finna en mängd sjöar som du kan pröva fisket i. Typiska fiskearter i sjöarna är gädda, abborre och gös. Kom ihåg att alltid först kontrollera vilka fiskeregler som gäller i respektive fiskevatten innan du kastar ut.

Satte Grythyttan på kartan

I Grythyttan ligger också Måltidens hus som till stor mån har satt orten på världskartan. Måltidens hus var Sveriges monter/paviljong vid världsutställningen i Sevilla 1992 och två år senare invigdes den spektakulära byggnaden i Grythyttan. Idag är detta ett mycket populärt besöksmål i Bergslagen som bland annat har restaurang och kokboksmuseum. Överlag i Grythyttan med omnejd kan du ta del av olika matupplevelser. Allt från restaurang med tema Cornelis Wreeswijk till små lokala producenter.

Uthyrning av stugor i Grythyttan och Bergslagen

På NOVASOL arbetar vi med stuguthyrning i hela Sverige, bland annat har vi stugor i Örebro län och då också i vackra Grythyttan. Samtliga stugor inspekteras av vår egen personal innan de tas in i sortimentet vilket gör att du får ett kvalitetssäkrat utbud av privatägda semesterbostäder att välja mellan.

Om du vill hyra stuga i Grythyttan och övriga Bergslagen är du välkommen att börja leta här på vår hemsida där du också kan boka ditt boende direkt online. Du kan även ringa eller maila till oss så hjälper vi dig gärna med att så väl söka fram som boka en stuga som passar just dig. På NOVASOL hälsar vi dig varmt välkommen till våra stugor i Grythyttan!