search

Stugor i Vemdalen

Mer än bara skidåkning

Välkommen till NOVASOL för att hyra stuga i Vemdalen med omnejd för din nästa semester. Den populära destinationen i Jämtland lockar årligen mängder av besökare, framför allt under vintern men även under sommaren har Vemdalen mycket att erbjuda sina besökare. Hitta ditt nästa semesterboende i vårt utbud av stugor i Vemdalen som också kan bokas direkt här på vår hemsida.

Semester i Jämtland

Vemdalen är en liten tätort i Härjedalens kommun och tillhör samtidigt Jämtlands län. Som destination är Vemdalen framförallt känd för sin utmärkta skidåkning där tre skidområden erbjuder utförsåkning: Björnrike, Vemdalsskalet och Klövjö/Storhogna. Totalt finns här 35 liftar och antalet nedfarter är hela 58 stycken med olika svårighetsgrad. Från gröna för nybörjaren till svarta för den som vill ha utmaning.

Själva orten Vemdalen är befolkningsmässigt liten men under vinterns högsäsong kryllar det av människor i området. Generellt för våra stugor i Jämtland så bor du lugnt och avkopplat på grund av att det är glesbefolkat men under högsäsong för vinterdestinationerna här så är det liv och rörelse.
Strax bredvid Vemdalen ligger Ljusnan vilket ger möjligheten att även hyra stuga här nära vatten. Det finns även andra vatten i närheten som till exempel sjöar som Tumsjön och Gulbergstjärnen, samt Håsjön vid Vemhån.

Vemdalen under sommaren

Att hyra stuga i Vemdalen är inte bara ett alternativ under vintern. Övriga årstider och i synnerhet sommaren bjuder in till härliga semesterupplevelser i det vackra landskapet. Tips på aktiviteter i Vemdalen och området omkring är många gånger förknippade med naturen. Ta med familjen ut på fjällvandring. Här finns vandringsleder som passar så väl stor som liten och de vackra naturomgivningarna ger dig ”vykortslika” minnen med dig hem.

Vill du ha något mer utmaning på högre höjd så är Sonfjällets nationalpark ett tips där toppen ligger hela 1 278 meter över havet. Fjällvandring görs lämpligast under perioden juni-oktober men givetvis när vädret tillåter. Vemdalen är även populärt att utforska på cykel. Därför finns också flera leder samt möjlighet att hyra cykel i området.

Passa även på att upptäcka närområdets fem vattenfall när du bor i någon av våra stugor i Vemdalen. Vackert och rogivande. Vemdalsområdets vattenfall är Rändåfallet, Fettjeåfallet, Fallmoran, Sångbäcksfallet och Mittåfallet.

Stuguthyrning i och omkring Vemdalen

På NOVASOL har vi arbetat med stugförmedling sedan 1968. Idag är vi den största organiserade förmedlaren av privatägda stugor i Sverige och är glada över att också kunna erbjuda boende i Vemdalen för semestern.

På NOVASOL kan du idag finna flera fina stugor för uthyrning i Jämtland i vårt utbud. Samtliga kan bokas här på vår hemsida men du är självklart välkommen att kontakta vår kundservice om du vill ha hjälp med att boka eller har någon fråga om våra stugor. Här på hemsidan, kan du se all information vi har registrerad på våra stugor i Vemdalen vilket gör att du lätt kan se vad som finns tillgängligt. Börja din sökning redan nu för att hitta just din nästa stuga i Vemdalen!