Hyra hus på Mykonos

Strax norr om den välkända semesterön Naxos ligger den likaså välkända ön Mykonos, som besöks av tusentals turister årligen. För många är orterna på de grekiska öarna mer ikonen av Grekland än städerna på fastlandet och byarna på Mykonos är inget undantag. Ta chansen att upptäcka öns charm själv genom att hyra hus på Mykonos!

otoci

Städer och byar

De största byarna är Mykonos stad och Ano Mera och du hittar här de karaktäristiska små gränderna, kalkvita hus vid vattenbrynet med blåa dörrar och fönster, precis som du säkert sett i flera turistguider om Grekland. När du bor i ett semesterhus på Mykonos har du aldrig långt till äventyr och upplevelser, men du ser sällan några spår från det genuina Grekland. Istället har du ett mycket rikt nöjesliv, bra shopping i lyxiga butiker och naturligtvis de vackra stränderna och det fina klimatet.

Populär semesterdestination

Genom att hyra hus på Mykonos kan du på egen hand utforska de många fina stränderna och bada, sola och prova på allehanda vattensporter. Vindsurfare från hela världen kommer till ön för de fantastiska vikarna och fina vindförhållandena. Mykonos har under slutet av 1900-talet utvecklats att bli en utpräglad turistdestination och de flesta av öns ca 10000 bofasta invånare sysslar med turismen. Inte så konstigt kanske, när ön besöks av runt en miljon turister årligen. Förutom turismen har man trots öns ganska karga landskap också ett visst mått av jordbruk av bland annat olivträd. Många lägger också till med sina yachter i hamnen utanför Mykonos stad och ön är också ett av de populära stoppen för kryssningsfartygen.

Mykonos har en internationell flygplats, dessutom går det ofta färjor både från Pireus och från Rafina på fastlandet. Bland NOVASOLs semesterhus på Mykonos hittar även du något som passar, det är vi säkra på. Bland alla våra semesterbostäder i Grekland hittar du både moderna villor med alla bekvämligheter och enklare hus men också lägenheter och dessutom både söker och bokar du enkelt direkt på hemsidan.

Upplev Mykonos med ett semesterhus

Ta chansen att hyra hus på Mykonos och upplev antikens Delos som ligger alldeles utanför öns kust, och som trots sin ringa storlek har haft stor betydelse under hela den grekiska antiken. På museet i Mykonos stad kan du också se några av de många föremål man har hittat i området och så kan även du som är intresserad av historia njuta av vistelsen i ett semesterhus på Mykonos.

Välkommen till NOVASOL för att hyra hus på Greklands öar!