Semesterhus på Peloponnesos

Njut av stränder med ett semesterhus i Peloponnesos

Semesterhus på Peloponnesos

Ö eller halvö? Detta undrar man ofta när man talar om Peloponnesos. Man nådde tidigare det vackra Peloponnesos via en smal landtunga, som emellertid blev delad vid byggandet av Korintkanalen 1893. Nuförtiden tar man sig till våra semesterhus på Peloponnesos genom att åka över en bro.

Namnet Peloponnesos sägs komma från den mytologiska gestalten Pelops och det grekiska ordet för ö -Nisos, men den förklaringen kan naturligtvis som mycket i den grekiska kulturen, inte bevisas utan förblir ett mysterium. Oavsett hur namnet kom till kan vi lova att en semester i Grekland blir drömlik genom att hyra hus på Peloponnesos.

Populära semesterhus i Peloponnesos

Loading...

Djurvänliga semesterhus i Peloponnesos

Loading...

Semesterhus med pool i Peloponnesos

Loading...

Semesterhus med flexibel ankomst i Peloponnesos

Loading...

Vacker natur och klara vatten

Du kommer heller inte att bli besviken på områdets skönhet, naturen runt våra semesterbostäder på Peloponnesos är makalöst vacker. Här finns imponerande bergskedjor och härligt medelhavsklimat vid kusten som ger både avkoppling och semestermotion. När du bor i något av våra semesterhus på Peloponnesos måste du naturligtvis passa på att besöka några av de antika platserna, som t ex Olympia - ursprunget till Olympiska Spelen eller det antika Korint. Det är heller inte långt till strand och hav, där man kan njuta solen och det klara vattnet, du får första parkett när du bestämt dig att hyra hus på Peloponnesos.

De historiskt mest betydelsefulla orterna är Kalavrita och Nauplion. I Kalavrita bodde biskop Germanos i Patras i det närbelägna klostret Agía Lávra, som 25 mars 1821 inledde en frihetskamp. Sedan dess är den 25 mars Greklands nationaldag. Nauplion var från 1829 till 1834 det moderna Greklands första huvudstad efter befrielsen från Osmanska riket. Upplev historiens vingslag genom att hyra hus på Peloponnesos!

De fantastiska stränderna runt våra semesterhus på Peloponnesos passar alla åldrar och det varma, klara vattnet lämpar sig till både plaskande, vattensporter och motion. Sanden, den varma solen och den sköna atmosfären gör att du kan koppla av och glömma vardagens alla bekymmer på riktigt här. Varför inte skapa en genuin drömsemester genom att hyra någon av våra semesterbostäder i Grekland?

Boka boende hos NOVASOL

NOVASOLs semesterhus på Peloponnesos ligger framför allt i den östra delen och i Ermioni, vid den västra kusten mellan Pirgos och Pylos samt den södra halvön Mani i byarna Stoupa, Aghios Dimitris och Limeni. Du söker och bokar ditt drömboende för semestern enkelt på vår hemsida. Vi har också många semesterhus i Grekland och i övriga Europa.

Passa på att hyra hus på Peloponnesos hos NOVASOL!