Semesterhus på det Grekiska fastlandet

Bo i semesterhus på det grekiska fastlandet för att verkligen upptäcka detta vackra land på egen hand, utan att behöva anpassa dina tider till receptionen, helt i din egen takt. Det grekiska fastlandet kan delas upp i regionen Thrakien i nordost, Makedonien i norr, Epirus i nordväst, Thessalien och Mellangrekland i mellersta delen, Attika i väst och Peloponnesos i söder. Hos NOVASOL kan du hitta många semesterhus på det Grekiska fastlandet för alla åldrar och smaker.

Bild från Aten på greksika fastlandet

Populära semesterhus i Grekiska fastlandet

Loading...

Djurvänliga semesterhus i Grekiska fastlandet

Loading...

Semesterhus med pool i Grekiska fastlandet

Loading...

Semesterhus med flexibel ankomst i Grekiska fastlandet

Loading...

Milvis av härlig kust

Du tänker säkert främst på hav och stränder när vi talar om Grekland. Det grekiska fastlandet har en kuststräcka på mer än 8000 kilometer, men det grekiska landskapet är mycket mer mångsidigt än du kanske tror. Grekland består till nästan 78 % av berg och att hyra hus på det Grekiska Fastlandet ger oanade möjligheter till vandring, forsränning och fartfyllda mountainbike-äventyr. Det finns några bergskedjor på det grekiska fastlandet, bland annat Pindos-bergen, som går över fastlandet och Kreta. Olympos är Greklands högsta berg och når med sin topp Mytikas en höjd av 2.917 meter. I Greklands vackra bergsområden finns, lite oväntat, en utbredd vintersportturism som får alltmer betydelse för turismen i landet. Det finns 19 skidområden på det grekiska fastlandet, som erbjuder härlig vintersport för alla åldrar.

Hyra hus på Greklands fastland för semestern

Grekiska naturupplevelser

Nästan hälften av Grekland består av skog, vilket motsvarar en yta på ca 65.000 km² och en stor del av dessa skogar är naturskyddade. Det finns 19 naturskyddsparker i Grekland som alla har sin unika charm. Besök till exempel Epirus och ”Europas grand Canyon” och METEORA, “Guds Canyon”, flera imponerande stenbroar och orakel, amfiteatrar och mycket mer.

När du bor i ett semesterhus på det Grekiska Fastlandet finns en uppsjö av möjligheter och naturligtvis får du inte missa att besöka de många, många historiska sevärdheterna överallt i landet!

Gömda under den grekiska marken finns mer än 8.500 grottor. Detta beror främst på den mängd kalksten som täcker landet. Många av grottorna är än idag outforskade. Grottorna finns över hela landet - även ute på öarna – vilket du kan upptäcka när du hyr semesterhus i Grekland.

Boka ditt boende direkt online

Oavsett under vilken årstid du vill semestra så är det alltid en bra utgångspunkt att bo i ett semesterhus eller en semesterlägenhet i Grekland. Välkommen att prova på att bo i någon av NOVASOLs semesterbostäder på grekiska fastlandet för en riktigt lyckad semester!