Hyra hus i Kalamata

De flesta som hör om staden Kalamata förknippar den ofta med deras oliver och oljor. Även om de mörka kalamata-oliverna är en av världens godaste sorter, så har staden mycket mer än så att erbjuda. 

Med ett boende i Kalamata kan du blanda stadsliv med strand häng i ett område som fortfarande är relativt okänt för den stora massan. Perfekt för dig som verkligen vill koppla av under din semester och kunna njuta av en del av Grekland som inte är lika överexploaterad som andra områden i det vackra landet.

Utsikt över havet från boende i Kalamata

Staden Kalamata

Staden som ligger i södra Grekland, på halvön Peloponnesos, är en större stad som bjuder på både shopping- och en hel del gastronomiska upplevelser.

Aristomenous, som shoppinggatan i staden heter, kantas av trendiga modeaffärer varvat med design- och smyckebutiker. Det finns med andra ord shopping för alla smaker. När ni känner att magarna börjar kurra kan ni slå er ner på någon av de tavernor som finns runt om i staden. De har fantastiska uteserveringar där ni kan njuta av en god måltid samtidigt som ni vilar benen. 

På onsdagar och lördagar bjuder Kalamata på en lokal marknad där du kan köpa allt från kött, fisk-och skaldjur och ostar till de självklara oliverna. Alla våra semesterbostäder i Grekland har självhushåll, så varför inte ta med råvarorna till ditt semesterhus och tillaga i ditt eget kök?

Staden som grundades på 1200-talet har även en gedigen historia som du får ta del av när du valt att hyra hus i Kalamata. Det finns ett flertal monument och kulturskatter runt om i staden som exempelvis den lilla 1300-talskyrkan S:t Aposteles och det Arkeologiska muséet.

Vid havet i Kalamata på halvön Peloponnesos

Njut av havet och Greklands bästa stränder

Halvön Peloponnesos är känd för att ha några av Greklands bästa stränder. Runt hela bukten sträcker sig stadens långa sandstrand med det turkosskimrande vatten som Grekland är så känt för. Hos oss på NOVASOL kan du även hyra hus med pool i Kalamata med omnejd. Här kan du slå dig ner i din solstol med ett glas grekiskt vin och njuta av utsikten och semestern.

För att ta sig runt på halvön finns det lokala bussar och taxi. Men bil är ändå att rekommendera då avgångarna kan vara något glesa.

Hus i Kalamata att hyra med pool

Boka ditt nästa boende i Kalamata hos NOVASOL

NOVASOL har en lång erfarenhet när det kommer till uthyrning av semesterbostäder. Våra nyckelord är kvalité och trygghet och vi besiktigar alltid alla semesterhus och lägenheter innan vi tar in dem i sortimentet. 

Här på hemsidan finns ett stort utbud för dig som vill hyra hus i Kalamata och Grekland. Du kan boka boende direkt online eller genom att ta kontakt med vår kundservice på telefon eller mail.

Varmt välkommen till oss när du vill hyra hus på Peloponnesos!