Semesterhus på Paros

När du vill åka på semester till Grekland kanske du vill bo i skön privatsfär hellre än i stressiga hotell, och då har du kommit helt rätt hos NOVASOL! Hos oss kan du hyra hus på grekiska öar som kanske är mer välkända destinationer för turisterna än fastlandet. Genom att hyra hus på Paros får du chansen att uppleva landets charm i din egen takt och slipper trängas med mängder av besökare på hotellen och turistområdena om du inte vill.

otoci cikladi

Ett genuint sätt att semestra

Bland våra många semesterhus i Grekland, en av Greklands ögrupper, och övriga landet hittar du stor variation och kan välja bland traditionella, mysiga stugor eller moderna villor med alla bekvämligheter och även centrala lägenheter av olika stil och storlek. Just ön Paros är ett utmärkt semestermål med många möjligheter för olika åldrar och att hyra hus på Paros är kanske det bästa sättet att uppleva ön.

Vita sandstränder och klara vatten

Ön som ibland kallas den vita ön för sina många vita stränder och för att man här hittar den vita, nästan genomskinliga, marmorn som användes i de antika templen, ligger i hjärtat av Kykladerna och erbjuder stor mångfald av upplevelser för dig som vill hyra hus på Paros. Ön har ett varierande landskap med fantastiska vita sandstränder och kristallblått hav och även grönskande berg med frodiga dalar där man odlar främst olivträd men där också cypresser, fruktträd och vinodlingar trivs fint och ger goda skördar. Upptäck det gästvänliga folket med ett semesterhus på Paros! På Paros produceras fin olivolja och det torra röda vinet Paros Boutari som öns befolkning är stolt över. Även fisket i det klara havet är viktigt för näringslivet men man har allt mer tagit vara på den ökade turismen och den har blivit den största inkomstkällan.

Ett besök till Parikias

Paros är Kykladernas fjärde största ö och har cirka 13 000 bofasta invånare. Paros stad, Parikias, stora hamn är en av Greklands mest trafikerade hamnar och det är väldigt smidigt att ta sig ut till ön. Parikas är även på andra sätt intressant, fina restauranger och caféer samt olika kulturevent lockar både stora och små besökare men förutom Parikas finns det också väldigt många små byar och andra pärlor att upptäcka när du bor i ett semesterhus på Paros.

Välkommen till NOVASOL för att hyra semesterhus på Paros!