Semesterhus på Egina

Välkommen till en semester på härliga ön Egina (som även benämns Aegina och Aigina). Genom att hyra hus på Egina kan du uppleva grekisk idyll på din semester. 

Tillsammans med Hydra, Agistri, Poros och Spetses hör Egina till den Saroniska ögruppen. Detta är den ö som ligger närmst Aten, vilket märks då många atenbor har sommarhus här och besöker ön med sina båtar över helgen. 

Även om ön är ganska så lättillgängligt är den inte speciellt välkänd bland turister – så här semestrar du tillsammans med grekerna. Upplev det Grekland som grekerna själva reser till med ett semesterhus på de grekiska öarna!

Semesterhus med pool på Egina i Grekland

Populära semesterhus i Aegina

Loading...

Semesterhus med pool i Aegina

Loading...

Semesterhus med flexibel ankomst i Aegina

Loading...

Upptäck lummiga och idylliska Egina

Det idylliska Egina bjuder på ett böljande landskap med lummiga pistagelundar, vackra stränder och mysiga hamnar. Eftersom att Egina fortfarande är ganska oupptäckt utanför Grekland är tempot lite lugnare än på de klassiska turistorterna. 

Väljer du att hyra hus på Egina kan du kombinera en solsemester i lugn och ro med intressanta sevärdheter och mysiga restauranger eller travernor som det heter i Grekland.

Detta är en väldigt grön och lummig grekisk ö med både pistageträd och pinjeträd överallt. Ön är särskilt känd för sin odling av pistaschnötter. Pistasch från Egina anses av många vara den bästa i hela Grekland så missa inte att testa dessa!

Vy över lummigt landskap från semesterbostad på Egina

Huvudorten på ön

Huvudorten som du hittar på västra sidan av ön, Egina stad, har en genuin atmosfär med mysiga gränder och en vacker hamn. På den nordvästra delen av ön hittar du hamnstaden Agia Marina. Här finns förutom vackra sandstränder också Afaiatemplet som är ett av de största och bäst bevarade templen från sin tid. Templet är från 500 f.kr. och sägs vara en föregångare till Parthenon.

Trots att det här är ett lugnare tempo så bjuder ön på flera intressanta sevärdheter. Njut av god lokalproducerad traditionell grekisk mat, antikens fångande historia och lugn och ro i de många små badvikarna som finns på ön. Med ett boende här är det du som sätter gränserna!

Utsikt från boende med pool på Egina

Det genuina Grekland

Med NOVASOL kan du hyra hus på de grekiska öarna och njuta av en semester i medelhavet långt bort från charterresor och andra turister. De Saroniska öarna och särskilt Egina har en atmosfär som andas det gamla Grekland.

Med endast 40 min från Piraeus hamnfästet i Aten är ön en lättillgänglig destination och en fantastisk möjlighet att verkligen upptäcka Grekland. 

Vi på NOVASOL kan erbjuda ett härligt utbud av semesterbostäder på Egina så vi tror och hoppas att du kommer hitta ett boende som passar dig och ditt resesällskap. Du kan filtrera på dina egna önskemål, till exempel om ditt boende ska ha pool och/eller vara nära havet. 

Här på hemsidan presenterar vi de semesterbostäder i vårt utbud som har lediga perioder kvar att boka. Ett tips är att börja med att välja den period du vill hyra så visas enbart semesterboenden som är lediga när just du vill resa.

Välkommen att hyra hus eller semesterlägenhet på Egina och ta del av en oupptäckt pärla i Medelhavet i Grekland!