Stugor i Vejle

Bro i Vejle på östra Jylland

Stugor i Vejle

En semester i Danmark behöver inte bara vara sol och strand. Inte heller bara nöjesparker och naturupplevelser. Det kan också finnas en stadssemester. Pulserande städer som Köpenhamn och Århus, eller charmiga byar med smala kullerstensgator, krokiga byggnader och spännande specialbutiker. VejleÖstjylland är något mittemellan. Hyr ett semesterhus i Vejle med omnejd och upplev allt vi förknippar med det typiskt danska: ett trevligt centrum, mycket upplevelsemöjligheter och korta avstånd till det mesta.

Populära semesterhus i Vejle

Loading...

Semesterhus med flexibel ankomst i Vejle

Loading...

Vad kan man uppleva i Vejle?

I centrum av Vejle bildar gågatorna Søndergade, Torvgade och Nørregade tillsammans en 900 meter lång shoppingupplevelse. Här finner du en perfekt blandning av kända kedjor, lokala butiker och specialbutiker. I de charmiga sidogatorna hittar du ännu fler affärer, liksom en mängd olika restauranger. År 2014 hedrades Vejle med den prestigefyllda titeln "Danmarks bästa handelsstad". Vejle är en levande stad som, förutom museer och historiska byggnader, har ett rikt kulturliv. Som exempel är Spotlight Festival för barn och ungdomar en av många årliga höjdpunkter.

Från ett semesterhus i Vejle har du kort avstånd till oförglömliga semesterupplevelser. Korsa bron till Fyn och tillbringa en dag i H C Andersens förtrollande hemstad Odense, eller utforska vida stränder och magiska sandstensklipper på den leende kusten här på sydöstra Jylland. Legoland och Løveparken är populära och om du inte gillar det så kan du gärna fortsätta Dinos Lekeland i Fredericia och Funky Monkey Park i Kolding. Eller bara helt enkelt promenera längs gatorna i vackra Vejle.

Upplevelser och aktiviteter runt Vejle

I Danmark är avstånden korta och från de flesta av våra stugor och semestelägenheter är det bara en kort bilresa till närmaste stad. Som exempel, hyr vi ut ett stort antal semesterhus i Juelsminde, som ligger en halvtimmas resa öster om Vejle. Om du väljer en stuga i Juelsminde har du fått den bästa utgångspunkten för utflykter till såväl Vejle som Legoland och Løveparken i Billund. Dessutom har området många vackra stränder. Bland annat den populära och barnvänliga Storstranden nära hamnen i Juelsminde och den autentiska naturstranden Stenhøj strand på norra sidan av Vejle Fjord.

Missa inte heller ett besök till Jelling som inte ligger långt från Vejle. Här kan du se Jellingstenarna som har blivit en symbol för enandet av Danmark under en regent. Platsen brukar därför också kallas för Danmarks "dopattest". Om du är intresserad av dansk historia är detta ett naturligt resmål när du hyr stuga på Östjylland.

Ett semesterhus för varje smak

När du använder vår hemsida för att söka boende i Vejle ser du också att vi kan erbjuda stuguthyrning nära staden och därmed bortom de traditionella semesterområdena. Våra stugor och semesterhus finns i alla sorter. Från lyxiga femstjärniga feriehus med bastu och pool, till mindre stugor av enklare standard. 

NOVASOL grundades 1968 och har sedan dess vuxit till att bli landets största leverantör av semesterbostäder. Tack vare detta kan vi också erbjuda ett stort antal semesterhus över hela Danmark. Alla våra stugor är inspekterade och godkända av våra lokala representanter innan intag så att du kan känna dig säker på att det du ser på vår hemsida matchar vad som möter dig på plats. Som stugförmedling hjälper vi dig gärna med att hitta ditt nästa boende för semestern bland våra stugor i Vejle.