search

Stugor i Arvidsjaur

Stugsemester i norra Sverige

Endast 11 mil från Norra polcirkeln, i Lappland och mitten av Norrbottens län hittar ni det fantastiska, naturnära Arvidsjaur. Här finns det olika aktiviteter för alla naturälskare under årets alla årstider. 

Hos NOVASOL, finner du stugor i Arvidsjaur med omnejd för uthyrning. Alla stugor som har lediga perioder att boka, visas här på hemsidan. Du kan genomföra din bokning direkt online, eller genom att ringa till vår kundtjänst. Vi hjälper dig gärna om du har frågor eller vill ha hjälp med att genomföra din bokning. Varmt välkommen att boka någon av våra stugor i Arvidsjaur och Lappland

Något för alla under hela året

I det område som ursprungligen var en sameby finns det aktiviteter för alla under årets olika årstider. På våren när snön smält bort, och under sommaren och hösten, är Arvidsjaur ett mecka för de som vill uppleva den fantastiska norrländska naturen från nära håll. Arvidsjaur är rätt ställe för att uppleva de otroligt vackra, ljusa sommarnätterna när solen aldrig riktigt går ner. 

Otaliga vandringsleder sträcker sig genom skog och fjäll, bland ett rikt växt- och djurliv. Besök den magiskt blåa Grodkällan, (Tsuobbuoája) på Slengmyran, som påminner mer om ett tropiskt paradis än en kall källa i Lappland. Eller hyr en kanot och paddla dig fram längs vattnet på någon av de vackra kanotlederna i området. Den våghalsige kan prova på den mer fartfyllda varianten, forsränning. Pröva fiskelyckan i Arvidsjaur sjö, som betyder ”givmilt vatten” och se om den lever upp till sitt namn. I området finns gott om olika fiskevatten för fiske av alla de olika slag.

Arvidsjaur under vintern

Vintertid bjuder Arvidsjaur på en riktig vinteridyll med vita snölandskap. Även vintertid kan fiskelyckan prövas och området erbjuder flera olika ställen för isfiske. Upplev naturen på ett par längdskidor eller snöskor och ta dig enkelt fram över den vita vinterskruden. Vill du inte ta dig fram på eget bevåg kan du uppleva landskapet bekvämt från en släde, dragen av områdets slädhundar. För den äventyrlige finns snöskotrar att hyra för att ta sig fram på ett fartfyllt och roligt sätt genom landskapet i Arvidsjaur. Har du tur under semestern kan du uppleva de vackra, dansande norrskenen när mörkret fallit på – en färgglad upplevelse du sent kommer glömma!

Upplev Lappland

Arvidsjaur är en del av vårt kompletta utbud av stugor i Lappland. I området finns ett litet utbud av restauranger och dagligvaruhandel, vars utbud täcker det nödvändigaste under semestern. Även olika affärer med lokalprodukter finns. Dagsutflykter till Piteå (11 mil), Luleå (14 mil) eller Skellefteå (12,5 mil) kan göras under semestern, där ett större utbud av shopping och restauranger finns att tillgå.

Välkommen att boka boende i Arvidsjaur

Upplev den spännande lilla staden och alla dess möjligheter genom att hyra stuga i Arvidsjaur. Boka enkelt den stuga som passar dig bäst, direkt här på vår hemsida. Eller ring till oss om du vill ha hjälp med att boka. Med hjälp av våra olika sökkriterier kan du smidigt anpassa ditt urval för att hitta rätt stuga just för dig. På NOVASOL har vi arbetat med stugförmedling sedan 1968 och är idag Sveriges ledande organiserade förmedlare av privägda stugor för uthyrning. Välkommen till vår stuguthyrning i Lappland och däribland våra stugor i Arvidsjaur!