search

Semesterhus i Aarhus

– Europeisk Kulturhuvudstad 2017

Under 2017 blir Aarhus centrum för hela världens uppmärksamhet när staden är Europas kulturhuvudstad under temat rethink – tänk om!

Aros i Aarhus, Östjylland

Erfarenheter av alla slag

Varje år utses två städer i EU till Europeiska Kulturhuvudstäder. Under 2017, har alltså Aarhus – Danmarks näst största stad – fått äran tillsammans med Pafos på Cypern.

Tack vare detta kommer Aarhus under året att erbjuda en uppsjö av spännande händelser och kulturella evenemang med olika teman. Allt från mängder av underhållning till spännande, roliga och pedagogiska upplevelser för både stora och små. Överallt i staden kommer du att kunna uppleva konstinstallationer, matstånd, musik, teater och happenings.

Med teman som hållbarhet, gastronomi, sport, natur och historia, kommer förbindelser mellan det förflutna och framtiden att upprättas – allt förenat till intressanta upplevelser för besökaren!

Aarhus - en semesterpärla

Aarhus är redan i förväg en fantastisk stad för besökare med massor av möjligheter för den perfekta semestern. Gamla stan, Aros konstmuseum, stranden, skog och havspool är bara några exempel på allt du finner i Aarhus. Ta en promenad på latinska kvarterets smala gator och njut av en kopp kaffe eller en lunch vid ån. En tur ner för Ströget i Aarhus passar perfekt för den som älskar shopping. Den som söker fart tar sig till Tivoli Frihedens åkattraktioner.

Något du inte får missa är ett besök till byggnaden Dokk1 som ligger centralt i Århus med arkitektur i världsklass. Bara att parkera bilen är en upplevelse i sig! Här rymms nämligen Europas största automatiska parkeringsanläggning med plats för 1000 bilar som skickas iväg under jord.

Höjdpunkter under året

Mycket sker i Aarhus under 2017. Här är några exempel på vad du kan uppleva: 

  • Land of Wishes
  • Biertriologin
  • Watermusic
  • Jorn + Munch
  • Sonicark
  • What if women ruled the world?
  • The Overheard
  • Aarhus stories
  • Anohni
  • Tree of Codes

Vill du veta mer om innehållet och vad du kan uppleva? Klicka på den gröna knappen nedan för att se hela programmet på den officiella hemsidan för Aarhus 2017.

Stugor i närheten av Aarhus

Det är inte bara i Aarhus det händer vilket du kommer märka om du hyr någon av våra stugor på Östjylland. I själva verket är hela Region Midtjylland inblandad i kulturhuvudstadsfirandet 2017 där bland annat Ebeltoft, Silkeborg och Ringkøbing-Skjerns kommuner bjuder på upplevelser och händelser. På NOVASOL har vi massor av härliga semesterhus och stugor i alla dessa områden så välkommen att hitta ditt nästa semesterboende redan idag och boka direkt här på hemsidan eller genom att ringa till oss.

Bild från gamla stan i Aarhus

NOVASOL i Danmark

Sedan starten 1968 har vi på NOVASOL hyrt ut stugor till semesterfirare. Idag är vi den största förmedlaren i Danmark med tusentals stugor och semesterhus över hela landet. Väljer du att hyra hus i Danmark, är det stor sannolikt att du kommer hämta nyckeln på ett av våra många servicekontor. Dessa är till för att ge dig en ännu bättre upplevelse av din semester i Danmark.