Semesterbostäder i Flensburg

Hyr ett semesterboende i Flensburg, i regionen Schleswig-Holstein, och njut av vad norra Tyskland har att erbjuda. Den gamla handels- och hamnstaden är en bra semesterstad i natursköna omgivningar alldeles vid Östersjön. 

Ni hittar enkelt en passande semesterbostad att hyra för semestern här på vår hemsida. Här visar vi alla semesterhus och lägenheter som fortfarande har lediga perioder kvar att boka. Så har du hittat ett boende du gillar, vänta inte för länge – först till kvarn gäller!

Hus vid havet i Flensburg, Schleswig-Holstein

Sevärdheter i staden

Flensburg är känd för sina typiska, vackra tegelbyggnader från 1800- och 1900-talet i staden. Den imponerande stadsporten Nordertor från 1595 är regionens enda fortfarande existerande stadsport och är stadens emblem. 

Lika intressant är den stora kyrkan Nikolaikirche från 1400-talet vid stora torget med sin historiska orgel som skapades av Nikolaus Maas under perioden 1604-1609. Kyrkan används till fantastiska konserter, framförallt under sommaren, där man kan njuta av vacker orgelmusik. Orgelns yttre dekoration är gjord av H. Ringer, och den klassas som Nordtysklands största och mest betydelserika orgel. När det gäller sevärda kyrkor ska inte Marienkirche glömmas, förutom den pompösa Nikolaikirche. 

En av Flensburgs typiska sevärdheter är de långsträckta ”Kaufmannshöfe”, som man kan översätta till ”köpmansgårdar”. De består av ett bostadshus följt av en så kallad ”Saalbau“, en vind och själva verkstaden. Dessa charmiga, äldre byggnader finns fortfarande kvar mellan hamnen och vägen Grosse Strasse. Ett bra exempel på en typisk köpmansgård heter ”Holm” med husnummer 19-21.

Flensburg i Tyskland

Upptäck Flensburg med omnejd

För den som vill ha mer än stadpuls under semestern erbjuder Flensburg med omnejd på härlig natur kring Östersjön. Här kan ni vandra, åka på cykeltur eller båttur – det finns massor med alternativ för en aktiv semester i Flensburg. Området bjuder på härliga vandringsstigar genom östersjölandskapet som är perfekta för en dag ute i naturen. Längs med vägarna upplevs vackra vyer och historiska sevärdheter. 

För att uppleva allt detta på semestern är semesterhuset eller semesterlägenheten i Flensburg perfekt som utgångspunkt för alla dessa sevärdheter som Flensburg har att erbjuda. Genom att hyra stuga i Schleswig-Holstein har du ofta ett semesterboende nära vattnet med utblick över båtarna och den glittrande solen över vattnet. Flensburg har en härlig maritim känsla som du säkert kommer njuta av. Väldigt populärt bland besökare i staden är också museet Schifffahrtsmuseum som beskriver Flensburgs maritima historia.

Utsikt från balkong till boende i Flensburg

Boka boende i Flensburg och Schleswig-Holstein

Området runt Flensburg är perfekt anpassat för en härlig semester i Schleswig-Holstein. Hyr ett av NOVASOLs semesterhus och semesterlägenheter i Flensburg och njut av ett eget privat boende och semestertid med familjen eller vänner. Inget pensionat eller hotell ger dig så mycket frihet som ett semesterhus eller en semesterlägenhet vid Östersjön kan. Här bestämmer du själv att antingen laga mat i det komplett utrustade köket eller att ta det lugnt och att upptäcka det lokala köket i en av de många härliga restaurangerna i staden. 

De flesta av våra lägenheter och stugor i Flensburg ligger nära vattnet eller någon strand. Hyr din semesterbostad i Flensburg enkelt och bekvämt här på vår hemsida. Sol, vind och vatten i Tyskland - garanterat ett gott minne som kommer ge dig ny kraft för vardagen och jobbet!