Stugor i Sauerland

Det vackra området Sauerland är alltid värt ett besök och upplevs bäst med en semesterstuga. I Nordrhein-Westfahlens östra del ligger Sauerland med platåerna runt Winterberg samt höglandsregionerna Lenne- och Rothaargebirge. Detta område med mängder av sjöar bjuder på härliga skogar, dalar, ovanliga klippor och vattendrag som är mycket lämpliga för vattensport som ger dig som vill hyra stuga i Sauerland massor av möjligheter till en aktiv semester.

Här, alldeles i närheten av våra stugor i Sauerland finns Tysklands största grottsystem och det är spännande för både stora och små besökare att upptäcka grottorna och de fina droppstensformationerna. Den största dropstensgrottan i Sauerland heter Attahöhle och bildades för miljontals år sedan. Många andra sevärdheter runt omkring i området kan du enkelt besöka genom att hyra stuga i Sauerland, vad sägs om de gamla slotten i Siegen, Bad Berleburg und Laasphe samt vattenslottet Hainichen och Ginsburg en fd gränsanläggning visar regionens historiska mångfald. Runt våra stugor i Sauerland finns det många idylliska småorter med korsvirkeshus, historiska städer, pampiga kyrkor, gamla kloster, borgar och slott. Ovanför orten Attenborn ligger exempelvis Burg Schnellenberg, områdets största borg.

I Siegen föddes den kände flämlänske målaren Peter Paul Rubens (1577-1640) och här finns spännande museer, shoppingmöjligheter och aktiviteter för alla åldrar. Besök gruvmuseet som informerar om malmbrytningen. Den äldsta kända gruvanläggnigen hittades vid Hilchenbach-Müsen på Altenberg. Var du än åker i Sauerland finns det korsvirke, det är nästan ett signum för den lokala arkitekturen. I Siegerland är korsvirket enkelt och rakt. I Wittgenstein är husen täckta med schiffer på både tak och väggar.

Sauerlandet bjuder på många natursköna landskap, kultur och sevärdheter som t ex källandet där många vattendrag uppstår. Detta klara vatten gör även den lokala ölen till en riktig specialité. Upptäck regionen till fots eller på häst från våra stugor i Sauerland.

Hos NOVASOL hittar du mängder av stugor i Tyskland av alla stilar och storlekar. När du vill hyra stuga i Tyskland kan du enkelt söka ditt drömboende här på vår hemsida och kan både boka och betala direkt online. Med stuguthyrning i Sauerland har du den perfekta kombinationen av utlandssemester och privatsfär! Välkommen till NOVASOL för att hyra stuga i Sauerland!

Ferienwohnung Sauerland

Populära semesterhus i Sauerland

Loading...

Djurvänliga semesterhus i Sauerland

Loading...

Semesterhus med flexibel ankomst i Sauerland

Loading...