Stugor i Schwarzwald

Upptäck Schwarzwald med familjen

Stugor i Schwarzwald

Välkommen att hyra stuga i tyska Schwarzwald hos oss på NOVASOL. Har du någon gång varit på semester i Tyskland ’på riktigt’? För många är Tyskland ett stopp på vägen till destinationer längre söderut. Eller för dagen eller långhelg i det nordliga Tyskland. Men faktum är att Tyskland är ett mycket spännande resmål och ett idealiskt val för en bilsemester under en längre vistelse.

I sydvästra Tyskland hittar du området Schwarzwald, även kallat ’Black Forest’ och ’Svartskogen’. Området är främst känt för sin naturliga skönhet med berg, gröna ängar, vidsträckta skogar och vinodlingar. En semester i en stuga i Schwarzwald är också för alla upplevelser då både unga och äldre kan finna aktiviteter och upplevelser i hela området. Säkra upp ditt boende i Schwarzwald genom att boka din favorit i vårt sortiment av stugor och semesterlägenheter. Du kan både söka bland samt boka din favorit direkt här på hemsidan men du är självklart också välkommen att kontakta oss om du vill ha hjälp med att boka.

Populära semesterhus i Schwarzwald

Loading...

Djurvänliga semesterhus i Schwarzwald

Loading...

Semesterhus med flexibel ankomst i Schwarzwald

Loading...

Semester med tid för varandra

När det är dags för semester så vi ser både fram emot en massa nya upplevelser, men också möjligheten att få koppla av och vara med dem vi håller av. Sätt kursen mot Schwarzwald så kommer du först och främst att kunna koppla av i lugnet med den semesterbostad som ni har hyrt. Du kan använda semesterbostadens faciliteter när just ni vill så du behöver inte oroa dig för fasta tider som lunchen serveras eller av andra fastställda aktiviteter. 

Har din stuga eller ditt semesterhus en egen terrass eller balkong så kan ni på morgonen sätta er här och njuta av den mycket vackra naturen som finns närmast överallt i Schwarzwald. Kanske bor ni i en av de mindre byarna och kan från er semesterbostad följa livet i staden - mer genuint blir det knappast. Schwarzwald är också känt för ett bra utbud av spa och bad då det finns många källor här.

Feriehus i Schwarzwald

Upplevelser i Schwarzwald

Naturen i Schwarzwald är definitivt områdets signum. De stora skogarna, floderna och bergen skapar en speciell miljö som både kan användas för aktiviteter och ren avkoppling. Området har många bra spår där då både kan vandra och köra mountainbike. En stor familjeattraktion, som också har sitt fokus i naturen, är klätterparken Hochseilgarten Triberg. Här finns olika banor som slingrar sig genom träden och som ger massor av roliga upplevelser för familjen och samtidigt bjuder på vackra vyer.

När du tar dig runt i området kommer du att upptäcka att det i Schwarzwald produceras mycket vin. På de branta sluttningarna har vindruvorna goda förutsättningar att växa, till exempel på bergen Kaiserstuhl och Tuniberg. I området Glottertal kan du även gå en vinstig genom vingårdar med utsikt över dalen. Köpar med lite gott vin att ta med hem så du kan njuta av det för en god middag i er stuga. Spenderar ni er semester i Schwarzwald under april så har ni kommit mitt i högsäsongen för läcker vit sparris som även det kan avnjutas med ett glas kallt vitt vin.

Vinmark i Schwarzwald

Genuina semesterminnen

Att hyra en privatägd stuga i Schwarzwald är ett bra sätt att få genuina semesterminnen med sig hem. För att få ett mer handgripligt minne av semestern i Schwarzwald kan ni köpa med er ett gökur som det görs många av i området. I staden Triberg hittar ni till exempel "Haus der 1000 Uhren". Namnet på butiken säger allt om utbudet. Här finns klockor i alla storlekar, former och färger. I Triberg kan du även besöka vackra Schwarzwald Museum som berättar om områdets historia.

Området här är också känt för Schwarzwaldtårtan som har sitt ursprung härifrån. I Sverige har vi utvecklat en egen variant men traditionellt sett har en Schwarzwälder Kirschtorte (körsbärstårta från Schwarzwald) en botten av fluffig choklad med lager av körsbär eller körsbärsmarmelad.

Semester med NOVASOL i Tyskland

Hos NOVASOL kan du hyra stuga i Tyskland på en lång rad olika destinationer. Allt från Östersjökusten och dess stränder till de vackra skogarna i södra Tyskland. Gemensamt för alla semesterbostäder i Tyskland är att de är privatägda dvs. Vi äger dem inte själva. Istället besöker vi varje enskild semesterbostad innan den tas in i utbudet. Detta innebär att du vår ett unikt utbud att välja i där du semestrar i helt personliga miljöer där varje semesterhus och semesterlägenhet är inredda efter den enskilda ägarens smak. Detta ger dig en genuin inblick i den lokala stilen och kulturen. 

Att hyra stuga i Schwarzwald ger dig friheten att planera precis den semester som du vill ha och du får också en miljö där du kan vara mer ifred om du önskar. Ta en titt på det breda utbudet för att hitta ditt nästa boende i Tyskland för semestern hos NOVASOL. I Schwarzwald kan du se fram emot en skön semester med rik natur och goda möjligheter till nya upplevelser.