Stugor i Thüringen

Det kulturrika Thüringen, med sina omväxlande landskap, är hemregion till kända personligheter som Luther, Bach, Schiller och Goethe.

Delstaten och dess huvudstad Erfurt ligger i landets geografiska mitt så med en semester här befinner du dig i Tysklands hjärta. Upplev den härliga naturen, besök pampiga slott och borgar, slappna av och kom nära alla historiska städer genom att hyra stuga i Thüringen.

Slott i Thüringen

Populära semesterhus i Thüringen

Loading...

Djurvänliga semesterhus i Thüringen

Loading...

Semesterhus med flexibel ankomst i Thüringen

Loading...

I Luthers fotspår

När du hyr stuga i Thüringen kommer du märka att mycket i regionen verkar handla om Luther. Bara öppna dörren träder du i fotspåren.

År 2017 markerar 500 år efter reformationen och därför har många initiativ tagits på grund av detta. Bland annat den så kallade Lutherweg som är en 2 000 km lång sträcka som leder dig genom Thüringen, Sachsen och Sachsen-Anhalt. Denna väg tar dig förbi många sevärdheter som är relaterade till Luther, som Erfurter Augustinerkloster, Wartburg och Lutherhaus i Eisenach. Ett annat initiativ är de så kallade Luthersökarna. Detta är särskilda guider som har utbildats just för att förmedla den spännande historien om Luther. I många städer kan du åka runt med en Luthersökare, vars kunskaper och kärlek till historia kommer säkert att smitta av sig på dig.

Stora historiska personligheter

I Thüringen kan du besöka många av de städer där de stora inom Europas konst- och kulturliv verkade och bodde. Här kan du finna spår av bland annat Bach, Goethe, Schiller, Liszt och många andra. Till staden Weimar kommer alla typer av besökare som är intresserade av konst, kultur och musik. I staden bodde också poeten och tänkaren Goethe under många år. På Frauenplan kan du se barockhuset där Goethe bodde i 50 år. Kompositörerna Johann Sebastian Bach och Franz Liszt bodde också både två i Weimar – dock med en stor tidsskillnad. Kom nära historien med en stuga som bas för att upptäcka Thüringen.

Aktiv semester i Tysklands hjärta

Våra stugor i Thüringen ligger i härliga omgivningar, oavsett om ni bor i Thuringer Wald, i Eisenach, Erfurt eller i någon av de många kurorterna.

Här blir det heller aldrig långtråkigt. Oavsett om ni reser i par, med hela familjen eller med vänner så har Thüringen alltid något spännande att erbjuda. Med runt 16000 km vandringsleder i området är våra stugor i Thüringen perfekta för alla de som älskar att vandra. Upplev tallskog, bokskog, myrar och fjällhagar och även sällsynta djur som salamandrar lever här.

Utöver vandring – och för den delen även cyckling – så finns här mycket på temat wellness. Kurorter och spaanläggningar har gjort regionen känd och här finns allt från mineralbad och gyttjebad till mer klassiska alternativ.

I Thüringen finns även goda möjligheter till en härlig vintersemester med alla aktiviteter det innefattar.

Naturen sätter sin prägel

Området Thüringer Schiefergebirge ligger sydöst om Thüringer Wald och består av en 20 km lång platå som leder mot skogarna av Thüringer Wald. Bland andra viktiga råvaror har schyffern - som också kallas för Thüringens blåa guld - alltid varit viktig för den lokala ekonomin och bidragit till välståndet. Det kuperade landskapet med sina små byar av schyffertäckta hus är absolut värt ett besök. Missa inte heller Thüringer havet, två fördämmningar i floden Saale som är populära fritidsområden, på bekvämt avstånd genom att hyra stuga i Thüringen.

Centrala Thürigen består av gammalt kultur- och jordbrukslandskap med mysiga byar och livliga småstäder som inramas av höjderna Finne, Hohe Schrecke, Schmücke, Thüringer Wald och nationalparken Hainich. Detta natureldorado, men även de gamla borgarna Drei Gleichen mellan Arnstadt och Gotha samt Runneburg i Weissensee och Schloss Beichlingen lockar många besökare.

Boka ditt boende hos NOVASOL

Välkommen att hyra stuga i Thüringen hos NOVASOL. Hos oss hittar du mängder av stugor i Tyskland då våra duktiga medarbetare i landet året om åker runt för att besöka nya semesterbostäder att ta in i utbudet. I Thüringen, arbetar vår lokala medarbetare för att utöka utbudet i just denna region - så hittar du inte just din stuga idag, kan den mycket väl vara där imorgon.

Här på vår hemsida så söker enkelt du bland våra lediga stugor i Tyskland och Thüringen. Alla våra semesterbostäder i Tyskland är privat ägda men bokning, betalning och kundservice sker hos NOVASOL. Detta som en trygghet för dig som bokar.

I tillägg på det ämnet så ingår alltid vårt Trygghetspaket när du bokar ditt boende direkt hos oss. Där ingår bland annat avbeställningsskydd om du plötsligt skulle bli sjuk eller arbetslös. Har du några frågor är du varmt välkommen att kontakta vår svenska kundservice.

Välkommen till NOVASOL i Tyskland och våra stugor i Thüringen!