Stugor i Vemdalen

Välkommen till NOVASOL för att hyra stuga i Vemdalen med omnejd för din nästa semester. Den populära destinationen i Jämtland lockar årligen mängder av besökare, framför allt under vintern men även under sommaren. Intresset för äventyr, friluftsliv och vandring är just nu större och mer intressant än tidigare.

Vemdalen och Jämtland är ett perfekt alternativ för att kunna njuta av frisk och vacker natur.

Hitta ditt nästa semesterboende i vårt utbud av stugor i Vemdalen och boka redan idag!

A family with their dog enjoying dinner outside during a stay in a holiday home

Populära semesterhus i Vemdalen

Loading...

Djurvänliga semesterhus i Vemdalen

Loading...

Semesterhus med flexibel ankomst i Vemdalen

Loading...

Semester i Vemdalen

Vemdalen är en liten tätort i Härjedalens kommun och tillhör Jämtlands län.

Som destination är Vemdalen framförallt känd för sin utmärkta skidåkning där tre skidområden erbjuder utförsåkning: Björnrike, Vemdalsskalet och Klövjö/Storhogna.

Totalt finns här 35 liftar och antalet nedfarter är hela 58 stycken med olika svårighetsgrad. Från gröna för nybörjaren till svarta för den som vill ha en riktig utmaning.

Själva orten Vemdalen är befolkningsmässigt liten men under vinterns högsäsong kryllar det av människor i området. Generellt för våra stugor i Jämtland så bor du lugnt och avkopplat på grund av att det är glesbefolkat, men under högsäsongen är det liv och rörelse i byn.

Strax bredvid Vemdalen ligger Ljusnan. Det finns även andra vatten i närheten som till exempel sjöar som Tumsjön och Gulbergstjärnen, samt Håsjön vid Vemhån.

Vemdalen under sommaren

Att hyra stuga i Vemdalen är inte bara ett alternativ under vintern. Övriga årstider och i synnerhet sommaren bjuder in till härliga semesterupplevelser i det vackra landskapet.

Tips på aktiviteter i Vemdalen och området omkring är många gånger förknippade med naturen. Vi tipsar om några favoriter här:

  • Vandring. Vandra på leder och över fjäll i fantastisk miljö. Ta med god matsäck och njut av en skön tur ute i naturen. Vill ni ha mer utmaning på högre höjd så är Sonfjällets nationalpark ett tips där toppen ligger hela 1 278 meter över havet.

  • Cykla mountainbike. I området runt Vemdalen och Jämtland finns mängder av roliga cykelleder med olika svårighetsgrader.

  • Fem kända vattenfall. Upptäck närområdets fem vattenfall - Fallmoran, Sångbäcksfallet, Fettjeåfallet, Mittåfallet och Rändåfallet.

Välkommen att hyra stuga i Vemdalen

På NOVASOL besöker vi varje enskild semesterbostad och går igenom den grundligt innan vi tar in den i vårt sortiment, vilket bidrar till att skapa trygghet hos våra kunder. 

Vi har stugor och semesterboenden i hela 19 länder i Europa och runtom i Sverige. Glöm inte bort att kika bland alla våra stugor och semesterboenden i Jämtland, ni hittar dem här!

På NOVASOL tror vi att god och säker service är nyckeln till oförglömliga semesterupplevelser.

Det är därför vi är med er på hela resan - både före, under och efter - så att ni alltid är i säkra händer när ni hyr stuga i Vemdalen med omnejd hos NOVASOL.Välkommen!