search

Stugor i Härjedalen

Upptäck Härjedalens pärlor

Upplev härliga Härjedalen genom att hyra stuga hos oss på NOVASOL. Härjedalen är känt för sin storslagna och varierande natur. Från skogsklädda områden i öster till de mäktiga fjällen i väster. Utöver enastående natur, erbjuds det fina fiskevatten, populära skidorter och fjällvandringsmöjligheter. I Härjedalen finns alla förutsättningar för en lyckad semester året runt. Välkommen att upptäcka det själv genom att hyra någon av våra stugor i Härjedalen.

Stugor för vintersemester i Härjedalen

Rikt utbud för vintersemestern

Att hyra stuga i Härjedalen är ett utmärkt alternativ för den som vill koppla av och komma bort från vardagbruset, uppleva skön natur och ägna sig åt fritidsaktiviteter. Här finns något för alla, såväl vinter som sommar. 

Vintertid förknippas landskapet med sina populära skidorter. Passa på att besöka någon av skidorterna Vemdalen, Tänndalen, Funäsdalen eller Lofsdalen. Här erbjuds det bland annat förstklassiga skidbackar, spa och god lokal mat. För den som vill uppleva fjällvidderna på ett annorlunda sätt finns även möjligheten att testa fjällridning och hundspann. 

Sommar med härliga naturupplevelser, fritidsaktiviteter och kultur

Intresset för sommaraktiviteter såsom fjällvandring, forsränning och cykling har ökat de senaste åren. Genom att hyra stuga i Härjedalen har du möjligheten att uppleva detta och mycket mer! För den som vill njuta av skön natur finns det både kortare och längre vandringsleder. Men se upp för björnen! Härjedalen är nämligen ett av Sveriges björntätaste landskap. Kanske ligger förklaringen i Härjedalens alla bärskogar, där både blåbär och hjortron trivs. 

Att hyra stuga i Härjedalen innebär mycket mer än fjällvandring. Här finns det ett brett utbud av sevärdheter och aktiviteter. För den fiskeintresserade finns det tillgång till många fina fiskevatten där chansen att fånga öring, abborre och röding är stor. 

Kanske är det golf som istället lockar? I Härjedalen finns det fem golfbanor med vackra naturomgivningar. En av dem hittar du exempelvis i Hede, där du kan spela golf vid Sonfjällets fot

Att hyra stuga i Härjedalen är även en utmärkt utgångspunkt för familjen. Härjedalen är berikat med sjöar och älvar och erbjuder därmed många badmöjligheter. Varför inte ta med familjen till orten Sveg som bland annat kan stoltsera med världens största trädbjörn. Sveg har även varit hemort för författaren och skaparen av den populära bokserien om Kurt Wallander - Henning Mankell. Här finns tillfälle att få veta mer om Mankells verk och livshistoria när du gör ett besök på Kulturcentrum Mankell. I Sveg lockar även hembygdsgården många besökare under sommaren, där man kan avnjuta en lunch i mysig miljö och känna historiens vingslag. 

Uthyrning av stugor i Härjedalen

Vi på NOVASOL har en gedigen erfarenhet av stuguthyrning i Härjedalen och kan idag erbjuda ett brett utbud av stugor. Alla stugor i Härjedalen och Sverige ägs av privatpersoner vilket bidrar till mångfalden. Hos oss på NOVASOL är kvalitet av stor vikt vid stugförmedling. Därför besöker vi alltid våra stugor innan de börjar hyras ut för att kunna säkerhetsställa att all information stämmer. Härjedalen är inte bara namnet på landskapet utan även på kommunen i Jämtlands län. Därför finner du du våra boenden i Härjedalen också i det totala utbudet av våra stugor i Jämtland.

Vi gör gärna bokningen åt dig eller så kan du enkelt boka här på vår hemsida. Välkommen att söka efter ditt drömboende redan nu för att se alla stugor i Härjedalen.