Stugor i Sjusjöen

Knappt två timmar från Oslo och 20 min från Lillehammer finner du vackra Sjusjöen – flerfaldigt korat till Norges absolut bästa destination för längdskidåkning.

Detta är ett område i Norge som är välkänt för sin snösäkerhet med, som regel, snö från sent på hösten till långt in på vårkanten. Hit lockas besökare bland annat för att Sjusjöen har hela 350 kilometer välpreparerade skidspåren. Sjusjöen är beläget på gränsen mellan Oppland och Hedmark, i hjärtat av ett enormt nätverk av skidspår.

Att hyra stuga i Hedmark har länge varit efterfrågat vilket gör att vi är extra glada över att kunna erbjuda så många stugor i Sjusjöen för uthyrning.

Ferienwohnung Sjusjoen - Hedmark

Populära semesterhus i Sjusjöen

Loading...

Djurvänliga semesterhus i Sjusjöen

Loading...

Semesterhus med pool i Sjusjöen

Loading...

Semesterhus med flexibel ankomst i Sjusjöen

Loading...

Från elit till nybörjare

Skidspåren vid Sjusjöen är anpassade för alla nivåer. Här kan barnfamiljer ta sig ut på mysiga söndagsturer men även elitåkarna kan få sin utmanande träning här.

NOVASOL – som är ledande på stuguthyrning i Norge – satsar stort på att utöka utbudet av vinterstugor och våra stugor i Sjusjöen är ett tydligt tecken på detta.

Här ligger också Sjusjöen Skisenter som kan locka med tre liftar och sju olika backar av olika svårighetsgrad. Den 300 meter långa barnbacken är kostnadsfri och passar perfekt för de minsta samt för nybörjaren. Vid Sjusjöen finner du dessutom gott om andra aktivitetsmöjligheter: testa dina talanger som hundspannförare, åk en romantisk slädtur, eller anmäl dig till en kurs i snökiting.

Allt detta får du med en stuga i Sjusjöen!

  • Hela 350 km skidspår

  • Boende vid Norges främsta destination för längdskidåkning

  • Närhet till Sjusjöen Skisenter med 3 liftar och 7 nedfarter

  • Restauranger och matbutiker på bekvämt avstånd

  • NOVASOL Servicekontor på plats

  • Naturupplevelser såväl vinter som sommar

Sjusjöen - året om

Självklart är Sjusjöen i Norge mycket mer än bara en vinterdestination. Väljer du att hyra stuga här under sommaren, kan området erbjuda en mängd möjligheter såväl till fots som på cykel. Det norska landskapet till trots, är inte topparna här varken speciellt höga eller branta. Likväl erbjuder de fantastiska utsikter och minnesvärda upplevelser. Ta en tur på Birkebeinerstien österut till Åkersætra där du kan fortsätta in i den hänförande Åstdalen. Föredrar du att cykla, kan du välja mellan allt från familjevänliga turer runt de idylliska tjärnarna i Sjusjøen, till mer utmanande cykling downhill.

Är du sugen på att fiska under din semester i Norge? På Sjusjøen och vid Ringsakerfjället finns runt 40 sjöar och 60 kilometer bäckar och floder med goda fiskemöjligheter. Här kan alla under 18 år fiska gratis. Såväl hobbyfiskaren som den mer erfarne kommer säkerligen uppfatta fisket i Sjusjöen.

Kultur och naturupplevelser

Sjusjöen ligger i kommunen Ringsaker som också är störst i Norge på stugor. Tack vare NOVASOLs satsning på stugförmedling i Hedmark, kan vi nu erbjuda ett stort antal stugor i området. Även om det ligger hundratals stugor i Sjusjöen, är du nära inpå naturens stillhet. Det stora landskapet med skogar, myrar, vattendrag och höjder väntar här och det finns utrymme nog för alla.

Lillehammer, med sevärdheter som Maihaugen och anläggningen från vinter-OS 1994, är bara 20 kilometer bort. Staden är vackert belägen där älven Gudbrandsdalslågen rinner ut i Mjösa. En kort tur med bil norrut från Lillehammer, finner du Hunderfossen Familiepark med roliga upplevelser för familjens yngsta.

Upplev regionens mångfald genom att kombinera friluftslivet på Sjusjøen med en färd med Skibladner - Mjøsas vita svan. Avstånden är korta och upplevelsemöjligheterna många: Hamar med vackra Domkirkeodden, det enastående klockspelet vid Skibladnerbryggan och vikingaskeppet är inte långt borta. Det vidsträckta kulturlandskapet ner mot Mjösa är en perfekt kontrast till de djupa skogarna runt Sjusjöen. NOVASOL erbjuder ett brett och varierat utbud av stugor i Sjusjøen – den perfekta basen för din semester i området.

Hyr stuga med NOVASOL

På NOVASOL är vi glada över att som ledande stugförmedling kunna erbjuda det största utbudet av kvalitetssäkrade, privatägda stugor i Norge. Alla stugor i vårt utbud har besökts av vår egen personal i Norge innan de tagits in i sortimentet. Vi går då igenom varje stuga och semesterlägenhet grundligt vilket är vår säkerställning för att du får precis det boende som du bokar. Att alla stugor är privata dvs. att vi inte bygger eller äger dem själva, gör att du kan välja i ett varierat utbud där varje boende ger dig en genuin och unik upplevelse av Norge.

Väljer du att hyra stuga i Sjusjöen eller någon annan plats i Norge genom oss, ingår automatiskt vårt Trygghetspaket utan extra kostnad. Trygghetspaketet är beskrivet i dina hyresvillkor och inkluderar bland annat skydd vid plötslig sjukdom eller arbetslöshet.

Här på vår hemsida kan du söka samt boka din stuga i Sjusjöen direkt online. Skulle du ha några frågor eller önskar hjälp med att genomföra din bokning, är du självklart alltid välkommen att kontakta oss direkt så hjälper vi dig gärna.

Välkommen till NOVASOL och våra stugor i Sjusjöen!