search

Hyra stuga i Bohuslän och på Västkusten

Upplev Sveriges västkust och Bohuslän med NOVASOL

Att hyra stuga i Bohuslän möjliggör för härliga semesterminnen. Bohuskusten, med sina 3 000 öar, holmar och skär är inte lik någon annan skärgård i världen. Det lilla landskapet är bara 40 kilometer brett och 200 kilometer långt, så var du än väljer att hyra stuga i Bohuslän är det aldrig långt från havet. Längs med kusten ligger gamla fiskelägen som Klädesholmen, Mollösund, Åstol och Smögen, där den gamla karaktären bevarats. Landskapet är därför i mångt och mycket präglat av havet - båtlivet är intensivt och fisket lever. Bohuslän är ett mycket trevligt val om du planerar hyra stuga i Sverige. Gör en sökning redan nu så kommer du se att vi har gott om stugor i Bohuslän för uthyrning för dig att välja mellan.

Hyr stuga i Bohuslän på västkusten

Sommarsemester på Västkusten

Sommartid sjuder Bohuslän av liv med alla besökare som kommer både land- och sjövägen. Då kan man frossa i havets läckerheter – räkor, havskräftor och krabba, som ofta kan köpas färskt nere vid bryggan i fiskelägena.

I norra delen av Bohusläns inland ligger Bullaredalen, som är en 30 km lång sprickdal, med de vackra Bullaresjöarna. Ett populärt område för den som vill paddla kanot. Golfbanorna är i Bohuslän är ofta öppna året runt. Följ ’cykelspåret’, en 290 kilometer lång markerad cykelled från Göteborg i söder till Svinesund vid norska gränsen i norr. Karta säljs på turistbyråerna i Bohuslän och på Västkusten.

Många konstnärer har lockats till Bohuslän, inspirerade av det fantastiska ljuset. Vid ett besök på Nordiska akvarellmuseet i Skärhamn, på ön Tjörn i södra Bohuslän, kan du själv pröva på att måla eller se på andras målningar. Museet ligger mycket vackert precis vid vattnet och är ett nordiskt centrum för nutidskonst och utställningarna växlar. Varför inte hyra stuga eller semesterhus på ön Tjörn vid Västkusten? En av många trevliga destinationer vi har stugor i Bohuslän.

Gott om turistmål och aktiviteter

Om du ska hyra stuga i Bohuslän finns det gott om besöksmål och aktiviteter att göra. I Lysekil ligger Havets hus, ett havsakvarium som visar cirka 100 olika arter från Gullmarsfjorden och Västerhavet.

Vid Tanumsslätten, ca 30 km söder om Strömstad ligger Vitlycke museum. Museet är uppbyggt kring de unika hällristningar som finns i området, och sedan 1994 även finns på FN:s världsarvlista. Världsarvet omfattar fyra magnifika hällar översållade med ristningar. Här visas bland annat hur man levde på bronsåldern.

Låt familjen få en dag på Nordens Ark strax utanför Kungshamn. Vandra runt i den stora parken på träbroar och grusvägar och se alla djur. En kikare kan vara bra att ta med. Garanterat en toppendag för såväl stora som små.

Kvalitetssäkrade stugor på västkusten och i Bohuslän

Västkusten och Bohuslän är givetvis bara en av alla de platser som du kan finna våra stugor i Sverige. Över hela Sverige finner du stugor att hyra genom oss på NOVASOL för din nästa semester. När du hyr någon av våra stugor på västkusten, bokar du tryggt i vetskapen om att alla objekt har besiktats av personal från NOVASOL innan de tagits in i utbudet. Det ingår även ett förmånligt trygghetspaket till alla bokningar. Så gör en sökning redan nu för att se våra stugor i Bohuslän. Boka kan du göra direkt online eller genom att ringa till oss.

Välkommen till NOVASOL för att hyra stuga i Bohuslän som utgångspunkt för en lyckad semester på Västkusten!