Semesterhus i Stavoren

Stavoren ligger längs sjön IJsselmeers kust, omkring 5 kilometer söder om Hindeloopen. Idag är orten en idyllisk liten by, men var under medeltiden en viktig knutpunkt för handel - och en av de rikaste i provinsen Friesland.

NOVASOL har ett brett utbud av semesterhus, stugor och lägenheter i Stavoren. Våra boenden i Stavoren är vackert belägna, många ligger helt intill vattnet och de kringliggande sanddynerna. Området är känt som ett av de allra bästa i Nederländerna för dig som vill njuta din semester med bad och härliga strandpromenader.

På torget i Stavoren står en staty av 'Vrouwte van Stavoren' - frun från Stavoren. Enligt sägnen önskade hon att vara rikast i världen, vilket fick henne till att sända ut sin kapten ut på en lång skattjakt. Han kom tillbaka med vete, som kan föda en hel nation, men i vrede dumpade hon det hela i hamnen. Detta sägs vara orsaken till att hamninfarten slammade igen, med påföljden att både hon och staden ruinerades.

Alla semesterbostäder från NOVASOL blir regelbundet kontrollerade av vår egen personal, för att vara säkra på att våra boenden lever upp till era förväntningar. Ni hittar hela vårt utbud av semesterhus i Friesland här på vår hemsida. Om ni har frågor eller vill ha hjälp med att boka är ni varmt välkomna att ringa till oss.

Ferienhäuser auf Stavoren

Populära semesterhus i Stavoren

Loading...

Djurvänliga semesterhus i Stavoren

Loading...

Semesterhus med flexibel ankomst i Stavoren

Loading...