Hyra hus i Swinoujscie på Östersjökusten

Swinoujscie anses vara en av dem mest attraktiva destinationerna på Östersjökusten i Polen. Staden ligger vid kusten i nordvästra Polen, och är den enda polska staden som är beläget på flertalet dussin olika öar. Swinoujscie ligger precis på gränsen mellan Polen och Tyskland, så man får en välblandad kultur av det polska och tyska semesterlivet. 

Swinoujscie har sedan 1800-talet varit känd som en berömd kurort vilken än idag håller samma mått. Den har en lång och bred sandstrand, shoppingmöjligheter, speciellt vid strandpromenaden, samt ett stort urval av restauranger och barer.

Om du väljer att hyra hus i Swinoujscie, kommer du som besökare att få möjligheten att besöka många fler turistattraktioner, samt även kulturella evenemang – beroende på när du besöker. 

Man ska inte heller glömma bort andra intressanta sevärdheter när man är här. Besök till exempel det högsta, besökbara fyrtornet i Europa, ”Lighthouse Swinoujscie”. Det finns även en rejäl vågbrytare av vit sten som kallas för Stawa Mlyny, som har karaktäristiska drag av en väderkvarn.

Upplev Swinoujscie i Polen

Populära semesterhus i Swinoujscie

Loading...

Djurvänliga semesterhus i Swinoujscie

Loading...

Semesterhus med flexibel ankomst i Swinoujscie

Loading...

Sevärdheter och avkoppling

Ett tips på vad man kan göra i Swinoujscie är även en självklarhet; att röra sig ner längs stadens vackra strandpromenad. Här kan man cykla, springa, gå eller åka rullskridskor ner längs stranden, som sträcker sig långt ut längs promenaden, med bara några små sanddyner mellan dig och svalkande hav. Ett perfekt semestermoment om man bestämmer sig för att hyra hus i Swinoujscie med hund.

Längs strandpromenaden kommer du att finna massvis av små söta kaféer, restauranger och barer. Längs kustlinjen och promenaden kommer du att få vittna vackra, eleganta villor och moderna lägenheter.

Strandpromenad ner till havet i Swinoujscie

Spännande historia och natur

Swinoujscie hade även en väldigt betydelsefull militär roll under landets stormaktstid. Därför kan man hitta en massa olika befästningar från 1600-talet längs sidorna av floden Swina, med ruiner från både svenska, danska och tyska försvarstyrkor. Det finns även flera historiska byggnader och muséum att besöka i centrum om du bestämmer dig för att hyra hus i Swinoujscie 

Inne i Swinoujsie finner du den vackra parken Zdrojowy. Här kan man verkligen stanna och koppla av och bara andas in den härliga, friska luften och njuta av den trevliga synen av parkens olika färgglada och blomstrande landskapsarkitekturer. Dem ljusa färgerna gör det även till en perfekt plats för fotografier. För att avsluta så kan man även äta lite våfflor med glass vid de olika caféerna i parken.

Semesterhus i Swinoujscie att hyra

Upptäck den lugna semesterorten Swinoujscie med NOVASOL

Lät denna vackra lilla stad vid östersjökusten intressant? Vi på NOVASOL erbjuder ett unikt och personligt utbud om du just vill hyra boende i Swinoujscie, eller möjligtvis hyra hus vid Polens Östersjökust och dess många badorter. Vi har även över 50 års erfarenhet av stug- och semesterboendesuthyrning och är idag en av Europas största. Varje boende är personligen besiktigat utav personal från NOVASOL innan det hamnar på sidan, och varje köp är berättigat med en trygghetsförsäkring med bland annat ett avbeställningsskydd och en bästa pris garanti, allt för att du ska kunna känna dig säker med ditt boende. Vi hoppas på att få välkomna dig till ett boende i Swinoujsie hos oss på NOVASOL!