Stugor i Lublins högland

Lublins högland (på polska Wyżyna Lubelska) är beläget i sydöstra Polen och en härlig plats att hyra stuga om du söker en semester i vacker natur. Här kan du uppleva en lummig och orörd natur i form av parker och floder likväl som att du här kan upptäcka den mysiga gamla staden Lublin med sina vänliga invånare. Området erbjuder också möjlighet till att njuta av genuina och lokala polska matvaror.

För att spendera en semester i Lublin högland är du välkommen att se vårt utbud av stugor i området här på vår hemsida. Här kan du också boka din stuga direkt online men det går självklart även bra att ringa till oss om du vill ha hjälp med att boka eller har några frågor. Våra medarbetare i Polen åker året om runt i landet för att ta in nya stugor i sortimentet. Därför kan du löpande se nya semesterbostäder dyka upp här i på hemsidan. Utöver Lublins högland erbjuder vi semesterhus och stugor på en rad andra platser i landet. Välkommen till NOVASOL för din nästa semester i Polen!

Semester i Lublin

Populära semesterhus i Lublins högland

Loading...

Lite kort om området

Grovt förklarat består det område vi kallar Lublins högland av Województwo lubelskie och Województwo świętokrzyskie. Båda är så kallade vojvodskap i Polen vilka kan liknas vid provinser. Lublins vojvodskap (Województwo lubelskie) ligger österut och gränsar mot Ukraina och Vitryssland. Den klart största staden och tillika huvudstad i vojvodskapet är Lublin men här finns också andra städer såsom Puławy, Świdnik och Kraśnik. Totalt omfattar Lublins vojvodskap 24 distrikt och täcker en yta så stor som över 25 000 km2. Inåt landet med gräns mot Lublins vojvodskap ligger Święty Krzyż vojvodskap (Województwo świętokrzyskie). Här är huvudstaden Kielce som har ungefär 200 000 invånare.

Spännande natur i Lublins högland

Charmiga Lublin stad

En höjdpunkt i Lublins högland är givetvis den största staden Lublin. Hyr du någon av våra stugor i Lublins högland så är ett besök till vojvodskapets huvudstad en varm rekommendation. Staden är inte bara mycket charmig men är också full av sevärdheter. Gör till exempel ett besök till Lublin slott eller några av de många kyrkor, teatrar och muséum som finns i staden. En höjdpunkt är gamla stan i Lublin som inhyser en genuin och mysig atmosfär där byggnader och gator har en medeltida charm över sig. Under sommartid finner du gott om uteserveringar här vilket skapar en härlig stämning. Perfekt att slå sig ner med ett gott glas av valfri dryck och avnjuta en måltid som med svenska mått mätt får ses som mycket prisvärd. Låt gärna drycken vara Perla som är en lokal populär öl från bryggeriet som varit aktivt i över 170 år. 

En del kallar Lublin för ”lilla Krakow” och i stor mån är detta en studentstad vilket ger sitt bidrag till atmosfären i staden. I Lublin anordnas också väldigt många festivaler under året med allt ifrån musik och dans, till film och teater. Att kulturen är viktig för Lublin märks på många olika sätt. Bland annat i form av de många muséum och teatrar som finns i staden. Filmen är också en konstform som fått ta plats i Lublin och här har bland annat den Oscarsvinnande filmen The Reader (baserat på romanen Högläsaren) delvis spelats in.

Upptäck Lublin när du hyr stuga

Natur och attraktioner

Polen är ett land med vacker natur och en fascinerande historia vilket kan märkas också i Lublins högland. Området är känt för sitt landskap som präglas av dalar och ett utvecklat jordbruk där man bland annat skördar vete men framför allt är sockerbetor en viktig gröda. Det finns de tre parkerna Kazimierz Dolny park, Wieprz River Park och Krzczonow Park som alla är goda exempel på Polens vackra natur. Polens längsta flod, Wisla, rinner genom området och dess vackra omgivningar är väl värda att besöka under din semester i Polen. 

En bit utanför Lublin ligger Majdaneks State Museum, som 1944 byggdes på platsen för ett tidigare koncentrationsläger, vilket var det första museum tillägnat minnet av offren under andra världskriget. Inte långt från Lublin ligger staden Krasnik - en stad med en fascinerande historia. Krasnik är uppdelad i två delar som är några kilometer från varandra. Krasnik Lubelski är den ursprungliga delen av staden och här finns de äldsta kyrkorna och byggnaderna, medan den andra delen, Krasnik Fabryczny först grundades 1930.

Boka boende i Lublins högland

Vill du uppleva Polens natur och samtidigt ha chansen att få njuta av gamla stan i Lublin är du välkommen att hitta ditt boende hos oss. På NOVASOL har vi hyrt ut stugor i Polen under många år och kan idag erbjuda semesterbostäder på en rad olika platser i landet. Bland annat i Lublins högland. Att hyra stuga är ett utmärkt sätt att spendera semestern då du ges möjlighet till genuina och personliga semesterupplevelser samtidigt som att du har yta till att umgås på. För alla våra semesterhus och lägenheter i Europa så har vi lokal närvaro på det sätt att våra egna medarbetare besöker varje enskilt boende innan det görs tillgängligt för stuguthyrning hos oss. 

Vill du hyra stuga i Polen kan du göra det genom att boka direkt här på vår webbplats. Du ser en komplett beskrivning av varje semesterbostad på respektive presentationssida med allt från faciliteter till avstånd och rumsfördelning. Välkommen att klicka dig vidare för att se vårt utbud av stugor i Lublins högland!