Semesterhus och lägenheter i Masuren

Masuren kallas också "De 1000 sjöarnas land" eller "Europas gröna lunga". I regionen finns det över 4000 sjöar, de flesta är sammanbunda via kanaler och floder. Vill du utforska området är du varmt välkommen att hyra semesterhus i Masuren hos NOVASOL!

Stora delar av Masuren är fredat och uttagna som naturparker. Nationalparken Bialowiscski är den äldsta. Här finns Europas största djur – bisonoxen. Nationalparken i floddalen Beibrze är det sista naturliga sump- og torvmosseområdet i Europa med över 230 fågelarter.

Masuren är uppdelad i två distrikt Warminsko-Mazurskie i väst och Podlaskie i öst. Förutom den fantastiska naturen är de båda huvudstäderna Olsztyn och Bialystok utmärkta dagsutflykter. Warminsko-Mazurskie har en fantastisk arkitektur med historiska slott och borgar som berättar en växelrik historia. Upplev Masuren genom att hyra din semesterbostad hos oss.

Även de mindre städerna i Warminsko-Mazurskie har en kulturhistorisk betydelse. Exempelvis barockstaden Tykocin som ligger väster om Bialystok. Sevärt i Tykocin är den restaurerade synagogan och prästkyrkan. I de tatariska byarna öster om Bialystok, nära gränsen till Vitryssland, lever som under 1600-talet slog sig ner här och har bevarat sin muslimska tro. För dem som gillar segelsport, ska absolut hyra någon av våra stugor i Masuren och besöka staden Augustów. Augustów är beläget vid tre sjöar och här kan man även paddla kanot.

Masuren har ett kontinentalt klimat, vilket betyder att vintern är här oftast längre än i övriga Polen. Sommaren är däremot oftast varm och torr. I Masuern kan du semestra under alla årstider. Ett semesterhus eller en lägenhet är den perfekta utgångspunkten för en lyckad semester i Masuren.

Välkommen att kika närmare på någon av våra semesterbostäder i Polen!

Ferienhaus Masuren - Polen

Populära semesterhus i Masuren

Loading...

Djurvänliga semesterhus i Masuren

Loading...

Semesterhus med pool i Masuren

Loading...

Semesterhus med flexibel ankomst i Masuren

Loading...