Semesterbostäder i Warszawa

På NOVASOL är vi glada över att kunna erbjuda ett utbud för dig som ösnkar hyra hus i eller i närheten av Warszawa för semestern. Warszawa är Polens huvudstad och ligger något öster ut i de centrala delarna av landet. Genom staden går Polens längsta flod, Wisla. Runt Warszawa finns det många städer och byar, och längre norrut hittar du nationalparken Kampinowskim. Warszawa är en av Europas mest dynamiska storstäder – en drömdestination för den som söker en aktiv citysemester.

Älskar du historia så kommer du säkert inte bli uttråkad under semester i en stuga i Warszawa. Här finns många intressanta platser och monument att utforska. Vill du hellre ha en avkopplande semester med lite strandliv kan du besöka stränderna längs Wisla eller i någon av de många parkerna i staden. NOVASOL har semesterbostäder nära alla de stora attraktionerna i Warszawa, så du är aldrig långt borta från något spännande att göra. Våra semesterhus i området är privatägda vilket ger en genuin känsla av resmålet samtidigt som du har friheten att styra semestern i Polen i den riktining just du vill. Det är till exempel upp till dig att välja om du vill testa gastronomiska upplevelser ute eller laga god mat ’hemma’.

Semester i Polen

Populära semesterhus i Warszawa

Loading...

Djurvänliga semesterhus i Warszawa

Loading...

Semesterhus med flexibel ankomst i Warszawa

Loading...

En stad med en lång historia

Det finns flera terorier kring uppkomsten av stadens namn.  Enligt en teori var det en man med det namnet som vann hertigtiteln och byn blev sedan uppkallad efter honom. Enligt en legend kommer namnet från en fiskare och hans hustru - Wars och Sawa.

Warszawa kallades tidigare "östra Paris" och ansågs vara en av de vackraste städerna i världen före andra världskriget. Efter kriget var staden nästan helt i ruiner, så mycket som 85 procent av byggnaderna förstördes. En stark känsla av nationalism i efterdyningarna av kriget ledde till en fullständig återställning av staden, och huvudstaden är idag en vacker och viktig stad i Polen.

Semester i Warszawa

Sevärdheter i Warszawa

Warszawa har ett stort antal historiska monument så du får lägga många dagar för att kunna se alla. Gamla stan Stare Miasto är stadens historiska centrum och den äldsta delen av Warszawa. Denna del av staden förstördes nästan helt under andra världskriget, men har sedan dess återställts. År 1980 togs gamla stan upp på UNESCO: s världsarvslista.

I gamla stan ligger också det kungliga slottet som byggdes på 1500-talet och fungerade som hem för de Mazovianska furstarna. När tronen flyttades från Krakow till Warszawa var detta basen för kungen och regeringen. Slottet förstördes under andra världskriget men är idag fullständigt renoverat. I slottet finns idag ett museum och för de konstintresserade kan du också se två originalmålningar av Rembrandt här.

Många upplevelser med en stuga i Warszawa

Warszawa för alla

Warszawa är en populär destination och stadens olika erbjudanden gör att det finns något för alla här. Bortsett från alla historiska sevärdheter har staden ett rikt kulturliv med bland annat teatrar, opera och konstgallerier. Warszawa erbjuder också otaliga klubbar och barer om du vill uppleva staden på kvällarna.

För familjer med barn kan ett besök till djurparken bli en spännande upplevelse. Djurparkens historia började redan 1928 och idag kan man här se över 12 000 djur av 500 olika arter. Warszawa reppark ligger precis vid zoo och en 15 minuters promenad från gamla stan. Här kan både stora och små leka på banor med tre olika svårighetsgrader.

Warszawa har i allmänhet ett stort antal parker och lekplatser. Grönska täcker mer än en fjärdedel av staden och du kan hitta så många som 82 parker här. Under din semester i någon av våra stugor i Warszawa så har du möjlighet att promenera i Warszawas tre äldsta parker: Ogród Saski, Pałac Krasińskich och Lazienki Park, alla som någon gång har tillhört palats. Warszawa har totalt 13 naturreservat, inklusive skogsområdena Bielany och Kabaty och sjön Czerniakow. Cirka 15 kilometer utanför Warszawa ändrar sig miljön drastiskt och det finns områden runt floden Wisla med perfekt ekosystem. Här lever uttrar, bävrar och hundratals fågeltyper i harmoni med naturen.

Upptäck Warzawa från en semesterbostad

Hyr ett semesterhus i Warszawa

Vill du hyra stuga eller lägenhet vid en stad med många möjligheter är Warszawa destinationen för dig. NOVASOL har lång erfarenhet av att hyra ut semesterbostäder och har för närvarande ett stort urval av stugor i Polen.

Det ger trygghet att veta att alla våra semesterhus, lägenheter och stugor i Polen har godkänts av NOVASOL innan de tas in i sortimentet. Detta då våra lokala medarbetare besöker alla semesterbostäder innan de tas in för uthyrning. Om du väljer att hyra stuga i Polen är det också bra att veta att vårt Trygghetspaket ingår utan några extra kostnader. Du kan läsa mer om Trygghetspaketet som bland annat inkluderar avbeställningsskydd vid plötslig sjukdom i våra hyresvillkor.

Om du har några frågor angående våra semesterbostäder i Warszawa, är du välkommen att kontakta oss. Vi hjälper gärna till med alla frågor du kan ha, eller om du vill ha hjälp med att boka din nästa semesterbostad. Boka ditt boende hos NOVASOL nästa gång du planerar en semester i Warszawa!